Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ιταλία: Οι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού θα παύονται προσωρινά

Ιταλία: Οι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού θα παύονται προσωρινά

Όσοι εκπαιδευτικοί και διοικητικοί υπάλληλοι δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού θα παύονται προσωρινά χωρίς μισθό σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Παιδείας της Ιταλίας, Πατρίτσιο Μπιάνκι.

Ο Μπιάνκι της Ιταλίας αναφέρθηκε στους κανόνες που ενέκρινε η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι, για την επιστροφή των διοικητικών υπαλλήλων, καθηγητών, δασκάλων και μαθητών στις σχολικές αίθουσες: «Όσοι διοικητικοί υπάλληλοι, καθηγητές και δάσκαλοι δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν διαθέτουν πράσινο πάσο θα παύονται, προσωρινά, των καθηκόντων τους, χωρίς την καταβολή μισθού. Μετά από την πέμπτη ημέρα αδικαιολόγητης απουσίας, θα καλείται αναπληρωτής καθηγητής».

Σε ό,τι αφορά τυχόν διδάσκοντες με αποδεδειγμένα προβλήματα υγείας, θα μπορούν να εισέρχονται στα σχολικά συγκροτήματα, κάνοντας δωρεάν διαγνωστικό τεστ, κάθε τρεις ημέρες.

Οι υπόλοιποι υπάλληλοι και καθηγητές που δεν έχουν εμβολιαστεί, αν θέλουν να συνεχίσουν να δουλεύουν θα πρέπει να κάνουν το τεστ κάθε 72 ώρες, με δικά τους έξοδα.

Στόχος της κυβέρνησης Ντράγκι είναι να μπορέσει να ξαναρχίσει κανονικά η σχολική χρονιά, χωρίς να επιστρέψουν τα παιδιά στην εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Ο αρμόδιος υπουργός, τέλος, υπογράμμισε ότι στους μαθητές δεν θα ζητηθεί πράσινο πάσο, αλλά ότι η ιταλική κυβέρνηση τους εμπιστεύεται, και οι εκκλήσεις υπέρ του εμβολιασμού έχουν βρει θετική ανταπόκριση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις