Κυριακή, 28 Απρ.
23oC Αθήνα

Ιταλία: Πάνω από χίλιοι μετανάστες στο λιμάνι Εμπέντοκλε στη Σικελία

Ιταλία: Πάνω από χίλιοι μετανάστες στο λιμάνι Εμπέντοκλε στη Σικελία

Μετά τη Λαμπεντούζα, πρόβλημα χώρου για να αποδεχθεί τους χιλιάδες μετανάστες έχει πλέον και το Πόρτο Εμπέντοκλε στη Σικελία.

Σύμφωνα με την Corriere della Sera, από χθες στην προβλήτα του λιμανιού στη Σικελία βρίσκονται “περισσότεροι από χίλιοι μετανάστες”, οι περισσότεροι εκ των οποίων μεταφέρθηκαν από τη Λαμπεντούζα και προσπαθούν να διαφύγουν.

Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εκατό με διακόσα άτομα έχουν «καταφέρει να εγκαταλείψουν τη δομή» στο λιμάνι Εμπέντοκλε.

Το πρόβλημα φαίνεται να έχει δημιουργηθεί μετά το αυτοκινητιστικό δυστύχημα που συνέβη την περασμένη Παρασκευή 15/09 έξω από τη Ρώμη, όταν λεωφορείο με περίπου 50 μετανάστες προερχόμενο από το Πόρτο Εμπέντοκλε και με προορισμό το Πεδεμόντιο συγκρούστηκε με νταλίκα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι δύο οδηγοί και να τραυματιστούν 25 επιβάτες.

Σύμφωνα με τον Ιταλικό Τύπο, πλέον οι ιδιωτικές εταιρείες λεωφορείων δεν παραχωρούν οχήματα για τη μεταφορά των μεταναστών σε άλλα κέντρα, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί αυτός ο συνωστισμός.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις