Κόσμος

Ιταλία: Παρανομεί το Γιαβούζ – Η Τουρκία να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου

«Επαναλαμβάνουμε το αίτημά μας για αποφυγή παράνομων ενεργειών στην περιοχή», αναφέρει για το Γιαβούζ το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Ιταλία ανησυχεί για τις παράνομες επιχειρήσεις από το τουρκικό σκάφος “Γιαβούζ” στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, νότια του νησιού, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ιταλικού υπουργείου Εξωτερικών, στην οποία εκφράζεται η ελπίδα η Τουρκία να στραφεί σε μια πιο εποικοδομητική στάση το συντομότερο δυνατόν.

«Επαναλαμβάνουμε το αίτημά μας για σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου και αποφυγή παράνομων ενεργειών στην περιοχή», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Επισημαίνεται ακόμη πως τον Ιούλιο το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ αποφάσισε πολιτικά μέτρα ως απάντηση στις τουρκικές πρωτοβουλίες στην Ανατολική Μεσόγειο, σε πλήρη αλληλεγγύη με την Κύπρο καθώς και να συνεχίσει να ασχολείται με το θέμα αυτό.

«Μαζί με τους εταίρους μας έχουμε επιλέξει μια σθεναρή, αλλά σταδιακή και αναστρέψιμη προσέγγιση για δημιουργία συνθηκών αποκλιμάκωσης στην Ανατολική Μεσόγειο θάλασσα», αναφέρεται.

«Πιστεύουμε ειλικρινά ότι αυτό το αποτέλεσμα είναι ακόμα δυνατό, και ελπίζουμε ότι η Τουρκία θα στραφεί σε μια πιο εποικοδομητική στάση το συντομότερο δυνατόν», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αποκάλυψη Μπέντζαμιν Νετανιάχου για Ιράν: «Προσπάθησαν να δολοφονήσουν έναν από τους γιους μου»
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δεν διευκρίνισε ποιος από τους γιους του στοχοποιήθηκε - ο Γιαΐρ ή ο Άβνερ - ούτε άλλες πληροφορίες σχετικά με την αναφερθείσα απόπειρα δολοφονίας
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Ο Τραμπ κλιμακώνει τον εμπορικό πόλεμο με τον Καναδά: Στο 50% οι δασμοί σε αυτοκίνητα και χάλυβα από 1η Ιανουαρίου 2027
«Κατασκευάστε στις ΗΠΑ και οι δασμοί είναι ΜΗΔΕΝΙΚΟΙ. Ο Καναδάς δεν θα αντιμετωπίζεται πλέον σαν Πολιτεία!» τόνισε ο αμερικανός πρόεδρος με ανάρτηση στο Truth Social
Ο Ντόναλντ Τραμπ
«Το Ιράν καταρρέει πλήρως» έγραψε ο Τραμπ στο Truth Social λίγο πριν τις ανακοινώσεις Μπέσεντ για την οικονομική D-Day
Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ αναμένεται να παρουσιάσει νέα σκληρότερα οικονομικά μέτρα κατά του Ιράν σε συνέντευξη Τύπου στις 20.00 ώρα Ελλάδας
Ντόναλντ Τραμπ