Κόσμος

Ιταλία: Πλημμύρες από ισχυρές βροχοπτώσεις – Υπερχείλισαν ποτάμια, έκλεισαν σιδηρόδρομοι και σχολεία

Αντιμέτωπη με ένα ακόμα κύμα κακοκαιρίας βρίσκεται η βορειοδυτική Ιταλία. Στην περιφέρεια της Λιγουρίας, με πρωτεύουσα τη Γένοβα, εξαιτίας των συνεχών βροχοπτώσεων υπερχείλισαν οι παραπόταμοι Μπόρμιντα και Φεράνια.

Παράλληλα, σε πολλές περιοχές της Ιταλίας εξαιτίας των βροχοπτώσεων έχουν διακοπεί οι σιδηροδρομικές συνδέσεις ενώ σημειώθηκε κατολίσθηση κατά μήκος του περιφερειακού δρόμου Αουρέλια. Η διέλευση των οχημάτων έχει διακοπεί, με μόνη εξαίρεση εκείνα της Πυροσβεστικής. Αύριο, σε όλη την ευρύτερη περιφέρεια της Γένοβας, τα σχολεία πρόκειται να παραμείνουν κλειστά.

Οι υπεύθυνοι της τοπικής αυτοδιοίκησης ανακοίνωσαν ότι υπηρεσίες βρίσκονται σε ύψιστη επιφυλακή και ότι έχουν τεθεί σε εφαρμογή όλα τα πρωτόκολλα της Πολιτικής Προστασίας, με στόχο την προστασία των πολιτών.

Από τους κυβερνήτες δυο αεροσκαφών τα οποία, αργά το απόγευμα έπρεπε να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο της Γένοβας «Χριστόφορος Κολόμβος», ζητήθηκε να αλλάξουν πορεία και εξαιτίας του κύματος κακοκαιρίας να κατευθυνθούν στα αεροδρόμια της Πίζας και του Τορίνο.

Προβλήματα λόγω της νεροποντής εκτός από τη Γένοβα καταγράφονται στην πόλη Σαβόνα και στις περιοχές Αλμπένγκα και Φεράνια.

Στην περιοχή της Αλμπένγκα, στις αρχές Σεπτεμβρίου, η υπερχείλιση χειμάρρων και οι σφοδρές βροχοπτώσεις είχαν προκαλέσει ζημιές στις καλλιέργειες, οι οποίες ξεπέρασαν τα 25 εκατομμύρια ευρώ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φάρμακο για το Πάρκινσον οδήγησε Βρετανό δικηγόρο σε υπεξαίρεση 600.000 λιρών και εθισμό σε πορνό, αντίκες και συνόδους πολυτελείας
Λίγα χρόνια μετά την καταδίκη του, αφαίρεσε τη ζωή του - Πώς ο δικηγόρος εθίστηκε στο σεξ και έκλεψε χιλιάδες λίρες λόγω του φαρμάκου - Ελλιπή ενημέρωση καταγγέλλει η σύζυγός του που θρηνεί και για τον γιο της ο οποίος επίσης αυτοκτόνησε
Άντριου
Ζελένσκι: Ούτε ένας σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ουκρανία δεν έχει γλυτώσει από τα ρωσικά χτυπήματα
«Το ελάχιστο που θέλουν είναι το Ντονμπάς, η περιφέρεια του Ντονέτσκ, 100% για να το παρουσιάσουν ως νίκη», δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας σε συνέντευξη Τύπου αργότερα σήμερα
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Η Ζιζέλ Πελικό αποκαλύπτει ότι οι δικηγόροι του συζύγου της θέλησαν να παρουσιάσουν τους βιασμούς της ως sex tape – «Αυτές ήταν σκηνές εγκλήματος»
Συγκλονίζει η ιστορία της Ζιζέλ Πελικό από τη Γαλλία που είχε πέσει θύμα βιασμού με τον άνδρα της να την ναρκώνει και να την εκδίδει...
Ζιζέλ Πελικό