Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Ιταλία: Πλοίο με πάνω από 100 ρώσους κατασκόπους βρίσκεται νότια της Σικελίας

Ιταλία: Πλοίο με πάνω από 100 ρώσους κατασκόπους βρίσκεται νότια της Σικελίας
photo αρχείο Reuters

Ένα ρωσικό πλοίο με 146 επιβάτες, πολλοί από τους οποίους φέρεται να είναι κατάσκοποι, βρίσκεται νότια της Σικελίας σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

Συγκεκριμέν πρόκειται για το πλοίο Vasily Tatishchev, γνωστό στο ΝΑΤΟ με τον κωδικό Meridian, μήκους 95 μέτρων.

Σύμφωνα με την La Repubblica και ιταλικό ιστότοπο ειδικευμένο σε αμυντικά θέματα, οι περισσότεροι από τους επιβαίνοντες στο πλοίο είναι κατάσκοποι των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, οι οποίοι ειδικεύονται στον εντοπισμό και ανάλυση των μηνυμάτων που στέλνουν οι «μη φιλικές προς τη Ρωσία χώρες», μέσω ραντάρ.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπογραμμίζουν ότι το Meridian βρίσκεται βόρεια της Τυνησίας και ότι παρακολουθεί -όπως όλα δείχνουν- την άσκηση του ΝΑΤΟ «Mare Aperto» (Ανοικτή Θάλασσα) η οποία θα είναι σε εξέλιξη μέχρι τις 27 Μαΐου, με τη συμμετοχή πάνω από 30 πλοίων και υποβρυχίων και μεγάλου αριθμού αεροσκαφών.

Ήδη στις 24 του περασμένου Ιανουαρίου, φρεγάτα του γαλλικού πολεμικού ναυτικού είχε παρέμβει για να απομακρύνει το Meridian από το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle, το οποίο είχε μόλις αποπλεύσει από την Τουλόν της νότιας Γαλλίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις