Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ιταλία: Πρόβλεψη για πτώση του ΑΕΠ κατά 8,3% φέτος – Αύξηση το 2021

Ιταλία

Τεράστια ζημιά στο ΑΕΠ της Ιταλίας θα προκαλέσει φέτος ο κορονοϊός, ωστόσο από την επόμενη σεζόν τα πράγματα θα είναι διαφορετικά.

Όπως ανέφερε το Ιταλικό Ινστιτούτο Στατιστικής Istat, φέτος το ιταλικό ΑΕΠ πρόκειται να μειωθεί κατά 8,3%, εξαιτίας, κυρίως, των οικονομικών και κοινωνικών συνεπειών του κορονοϊού.

Το 2021, όμως, το ΑΕΠ της χώρας αναμένεται να αυξηθεί κατά 4,6%. Μεγάλη πτώση παρουσιάζει και η λιανική πώληση, η οποία τον περασμένο Απρίλιο μειώθηκε κατά 11,4% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Να σημειώσουμε πως οι τομείς που επλήγησαν περισσότερο είναι εκείνοι της επιπλοποιίας, των υποδημάτων και της ένδυσης. Θετικές επιδόσεις σημείωσαν μόνον οι τομείς των τροφίμων και των ηλεκτρονικών ειδών.

Σύμφωνα με το Istat, ο δείκτης εμπιστοσύνης των καταναλωτών παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα και τον Μάιο, ενώ σε ό,τι αφορά τις ιταλικές εξαγωγές, για φέτος προβλέπεται μείωση της τάξης του 13,9% με άνοδο 7,9%, το 2021.

Και οι εισαγωγές, τέλος, θα συρρικνωθούν φέτος, λόγω της οικονομικής κρίσης, κατά 14,4%, με αύξηση 7,8% κατά την επόμενη χρονιά.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις