Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ιταλία – προϋπολογισμός: Ειρωνείες από Σαλβίνι για την έκθεση της Κομισιόν

Ιταλία – προϋπολογισμός: Ειρωνείες από Σαλβίνι για την έκθεση της Κομισιόν

Μπορεί ο ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε να απάντησε ενοχλημένος αλλά με κόσμιο τρόπο στην Κομισιόν για την απόρριψη του ιταλικού προϋπολογισμού, λέγοντας ότι «η κυβέρνηση της Ρώμης είναι βέβαιη για την αποτελεσματικότητα του προϋπολογισμού της», όμως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι άρχισε τις ειρωνείες.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε είπε ακόμα ότι ελπίζει να μπορέσει να υπάρξει εποικοδομητικός διάλογος με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ το ερχόμενο Σάββατο στις Βρυξέλλες.

Από την άλλη ο Γραμματέας της Λέγκα και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι επέλεξε, ως συνήθως, να ανεβάσει και πάλι τους τόνους, και υπογράμμισε με ειρωνεία: «Έφτασε το γράμμα τον Βρυξελλών; Εντάξει, περιμένουμε εκείνο του Άι Βασίλη».

«Ας μας αφήσουν να δουλέψουμε. Μου φαίνεται ασεβές να επιβληθούν κυρώσεις για μέτρα που στοχεύουν στην ανάπτυξη. Θα τα πούμε σε ένα χρόνο, αλλά δεν θέλω προκαταλήψεις. Εμείς πιστεύομε στην αποτελεσματικότητα του προϋπολογισμού μας, εγώ δεν αμφισβητώ τους προϋπολογισμούς των άλλων χωρών», πρόσθεσε ο Ιταλός που είναι και υπουργός Εσωτερικών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις