Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Ιταλία: Ψάχνουν τον τουρίστα που χάραξε το όνομά του στο Κολοσσαίο

Ιταλία: Ψάχνουν τον τουρίστα που χάραξε το όνομά του στο Κολοσσαίο

Οι Αρχές της Ιταλίας ψάχνουν τον ανεγκέφαλο τουρίστα που σκάλισε ονόματα με κλειδί σε τοίχο του Κολοσσαίου, με τον υπουργό Πολιτισμού, Τζενάρο Σαντζουλιάνο, να ζητάει την παραδειγματική τιμωρία του για τον βανδαλισμό που προκάλεσε στο μνημείο.

Το βίντεο με τον τουρίστα να σκαλίζει το όνομά του και το όνομα της φίλης του με κλειδί σε εσωτερικό τοίχο του Κολοσσαίου κυκλοφόρησε το περασμένο Σάββατο (24.6.2023) στα social media και προκάλεσε οργή στην Ιταλία, ιδιαίτερα με τη συμπεριφορά του αφού φαίνεται να χαμογελάει, ακόμα και όταν τον βρίζει αυτός που τραβάει.

Ο Τζενάρο Σαντζουλιάνο καταδίκασε τον βανδαλισμό «ενός από τα περιφημότερα μνημεία του κόσμου» και τον χαρακτήρισε «πολύ σοβαρό, αξιοκαταφρόνητο και ενδεικτικό μεγάλης αγένειας», τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι ελπίζει όποιος το έκανε αυτό «να ταυτοποιηθεί και να τιμωρηθεί σύμφωνα με τους νόμους μας».

Δείτε το βίντεο:

«Βαρύ» πρόστιμο και φυλακή

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ANSA, οι Καραμπινιέροι διεξάγουν έρευνα και ο τουρίστας κινδυνεύει με πρόστιμο τουλάχιστον 15.000 ευρώ και ποινή φυλάκισης έως 5 ετών.

Το Κολοσσαίο οικοδομήθηκε πριν από 2.000 χρόνια, ήταν το μεγαλύτερο αμφιθέατρο στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και χρησίμευε για να φιλοξενεί μάχες μονομάχων, εκτελέσεις και κυνήγια ζώων. Σήμερα είναι το πιο δημοφιλές αξιοθέατο της Ιταλίας.

Σύμφωνα με το ANSA, το μνημείο έχει υποστεί επανειλημμένα πράξεις βανδαλισμού, καθώς δεκάδες επισκέπτες έχουν συλληφθεί τα τελευταία χρόνια να αφήνουν επιγραφές ή να προσπαθούν να κλέψουν πέτρες από το μνημείο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις