Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Ιταλία: Στο Θεό τα ομόλογα – Στην δίνη της Ρώμης όλη η Ευρώπη

Ιταλία: Στο Θεό τα ομόλογα – Στην δίνη της Ρώμης όλη η Ευρώπη

Η Ιταλία είναι στη δίνη της οικονομικής κρίσης και συμπαρασύρει μαζί της και πολλές ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. 

Τα ιταλικά ομόλογα δέχονται μεγάλες πιέσεις στο Μιλάνο, μετά την προειδοποίηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι το προσχέδιο του προϋπολογισμού αποκλίνει από τους κοινούς δημοσιονομικούς κανόνες. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου βρίσκεται στο 3,62%, για πρώτη φορά από το 2014 ενώ οι μετοχές έπεσαν στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου έτους.

O αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών Matteo Salvini δήλωσε σήμερα ότι η Ιταλία επιθυμεί να αλλάξει την ΕΕ και όχι να βλάψει το ευρώ.
O κυβερνητικός εταίρος του Luigi Di Maio βλέπει ενορχηστρωμένο σχέδιο πτώσης της ιταλικής κυβέρνησης.

Μάλιστα, σε συνέντευξή του στην Corriere della Sera, προέβλεψε ότι «σε έξι μήνες αυτή η Ευρώπη θα έχει τελειώσει». Αναφερόμενος στο καυτό ζήτημα του ιταλικού προϋπολογισμού ο ιταλός υπουργός είπε πως «ξέραμε ότι τα δημοσιονομικά μέτρα μας δεν θα άρεσαν. Αλλά σε έξι μήνες αυτή η Ευρώπη θα έχει τελειώσει. Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο Β και δεν τίθεται υπό συζήτηση η συμμετοχή της Ιταλίας στην Ευρώπη και στο ευρώ».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις