Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ιταλία: Στον εισαγγελέα ο Μπέπε Γκρίλο για υπόθεση διαφθοράς

Ιταλία: Στον εισαγγελέα ο Μπέπε Γκρίλο για υπόθεση διαφθοράς
Φωτογραφία Αρχείου / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ο ιδρυτής του Κινήματος Πέντε Αστέρων, Μπέπε Γκρίλο, καλείται από τον εισαγγελέα του Μιλάνου για «παράνομη άσκηση επιρροής», ένα αδίκημα, το οποίο αφορά γενικότερα υποθέσεις διαφθοράς, όπως έγινε σήμερα Τρίτη (18.1.2022) γνωστό από τα ΜΜΕ της Ιταλίας.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Ιταλίας, η όλη υπόθεση του Μπέπε Γκρίλο σχετίζεται με διαφημιστικά συμβόλαια, που φέρεται να υπέγραψε το διαδικτυακό ιστολόγιο beppegrillo.it με την ναυτιλιακή εταιρία Moby.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα La Repubblica, πρόκειται για «ποσά τα οποία στην πραγματικότητα δεν μπορούν να δικαιολογηθούν», ύψους 240.000 ευρώ σε διάστημα δυο ετών. Σε αντάλλαγμα, γράφει η εφημερίδα, το ιστολόγιο beppegrillo.it φέρεται να είχε δεσμευθεί να προσφέρει μία διαφήμιση τον μήνα και αναφορές σε διάφορα άρθρα.

Σε βάρος των ιδιοκτητών της Moby έχει ξεκινήσει παράλληλα έρευνα για δόλια χρεοκοπία, με πληροφορίες για δαπάνες ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, δεν σχετίζονταν με το αντικείμενο και τις υποχρεώσεις αυτής της ναυτιλιακής εταιρίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις