Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Ιταλία: Στους δεκατρείς οι νεκροί από πτώση καμπίνας τελεφερίκ – Ανάμεσά τους δύο παιδιά (pics)

Ιταλία: Στους δεκατρείς οι νεκροί από πτώση καμπίνας τελεφερίκ – Ανάμεσά τους δύο παιδιά (pics)
Φωτογραφία Reuters

Δεκατρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την πτώση καμπίνας τελεφερίκ έξω από τη λίμνη Ματζιόρε, στη βορειοδυτική Ιταλία. Σοβαρά επίσης έχουν τραυματιστεί δύο παιδιά, ηλικίας εννέα και πέντε ετών. Ο πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι συλλυπήθηκε τις οικογένειες των θυμάτων, παρακολουθώντας διαρκώς τις επιχειρήσεις για τον εντοπισμό άλλων επιζώντων.

Σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ, ήταν λίγο πριν από τις 13.00 (τοπική ώρα), όταν -ξαφνικά – το ατσάλινο νήμα του τελεφερίκ φέρεται να έσπασε και η καμπίνα έπεσε στο κενό, σε υψόμετρο χιλίων πεντακοσίων μέτρων. Η καμπίνα, όπως έκαναν γνωστό οι πυροσβέστες, έπεσε σε δασώδη περιοχή, κάτι που δυσχεραίνει τις προσπάθειες των πυροσβεστών και της Πολιτικής Προστασίας.

Λόγω των καλών καιρικών συνθηκών στην περιοχή αυτή του Πεδεμόντιου βρίσκονται αρκετοί τουρίστες και το συγκεκριμένο τελεφερίκ μόλις είχε ξαναρχίσει να λειτουργεί.

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, οι τραυματίες διακομίσθηκαν με ελικόπτερο σε νοσοκομείο στο Τορίνο. Επί τόπου, βρέθηκαν η Πυροσβεστική, η Πολιτική Προστασία και η Αλπική και Σπηλαιολογική Διάσωση.

https://twitter.com/Panterjandra/status/1396449416391925762?s=20

Το τελεφερίκ απείχε μόλις 100 μέτρα από την κορυφή, που είναι σε υψόμετρο 1.491 μέτρων, όταν ξαφνικά η καμπίνα έπεσε στο κενό. Η διαδρομή που κάνει διαρκεί 20 λεπτά. 

Το 2014, το τελεφερίκ είχε κλείσει για γενική επισκευή και συντήρηση και άνοιξε ξανά στις 13 Αυγούστου 2016. Οι εργασίες είχαν κοστίσει 4 εκατομμύρια ευρώ. 

Μετά το lockdown, λόγω του κορονοϊού, επαναλειτουργεί από τις 24 Απριλίου. 

Δείτε φωτογραφίες:

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις