Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Ιταλία: Τα καλά και τα κακά νέα στο νέο απολογισμό για τον κορονοϊό

Ιταλία: Τα καλά και τα κακά νέα στο νέο απολογισμό για τον κορονοϊό

Η Ιταλία μετρά τους περισσότερους νεκρούς από κορονοϊό στην Ευρώπη με τον αριθμό τους πλέον να ξεπερνά τους 30.000. Ωστόσο, ο ρυθμός μετάδοσης του ιού περιορίζεται καθημερινά.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ιταλία είναι 217.185. Οι νεκροί έφτασαν τους 30.201. Παράλληλα, 99.023 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 215.858 και είχαν χάσει την ζωή τους 29.958 άνθρωποι ενώ 96.276 είχαν θεραπευθεί.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 243 άνθρωποι και καταγράφηκαν 1.327 νέα κρούσματα. 2.747 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

1.168 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 14.636 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 72.157 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού το τελευταίο εικοσιτετράωρο παρουσιάζει μείωση, με 74 λιγότερα κρούσματα. Μειώνεται και ο αριθμός των νεκρών. Έχασαν την ζωή τους 31 λιγότεροι άνθρωποι σε σχέση με την χθεσινή ημέρα. Οι δε ιασθέντες είναι 284 λιγότεροι σε σχέση με χθες,.

Οι ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για τριακοστή πέμπτη ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται, όπως και οι συνολικές εισαγωγές στα νοσοκομεία. Περιορίζεται, για τρίτη ημέρα, και ο αριθμός ασθενών που βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Το Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας της Ιταλίας επιβεβαίωσε σήμερα ότι τα κρούσματα συνεχίζουν να περιορίζονται εμφανώς σε όλες τις περιφέρειες της χώρας (με μικρότερη τάση μείωσης στην Λομβαρδία) και ότι ο δείκτης μετάδοσης παραμένει σταθερά κάτω από την μονάδα.

«Ο ιός αυτός δεν έχει αλλάξει χαρακτηριστικά και ούτε ταυτότητα. Κατά συνέπεια, η παραβίαση των κανόνων προστασίας που έχουν τεθεί, μπορεί να ευνοήσει νέο κύμα μεταδόσεων», είναι το μήνυμα που θέλησε να στείλει ο επικεφαλής του Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας, Σίλβιο Μπρουζαφέρο.

Απεργία σε εργοστάσιο για την υποχρεωτική χρήση μάσκας!

Η συνεχής χρήση της μάσκας προστασίας γίνεται επίπονη κι αυτό ώθησε τους εργαζόμενους σε ένα εργοστάσιο ηλεκτρικών συσκευών στη βόρεια Ιταλία να απεργήσουν σήμερα.

Το εργοστάσιο της Electrolux στη Σουζεγκάνα κοντά στο Τρεβίζο, στην επαρχία Βένετο, έβαλε ξανά μπροστά τις μηχανές τη Δευτέρα, έπειτα από την απόφαση της κυβέρνησης να επιτρέψει την επανέναρξη των παραγωγικών δραστηριοτήτων, ύστερα από σχεδόν δύο μήνες περίπου καθολικής παράλυσης, λόγω των περιοριστικών μέτρων που εφαρμόσθηκαν για την αναχαίτιση του κορονοϊού.

Η εταιρεία παρέχει στους υπαλλήλους της προστατευτικές μάσκες Ffp2 / 3, οι οποίες παρέχουν ανώτερη προστασία από τα λεγόμενα «χειρουργικά» μοντέλα. Το πρόβλημα είναι ότι αυτά τα όντως πολύ πιο προστατευτικά μοντέλα, καθιστούν επίσης πιο δύσκολη την αναπνοή: προσκολλώνται περισσότερο στο πρόσωπο και αν η θερμοκρασία αυξηθεί στη γραμμή συναρμολόγησης προκαλούν πολύ μεγαλύτερη εφίδρωση.

Αντιμέτωπα με αυτήν την κατάσταση, ορισμένα σωματεία ζήτησαν να δοθούν στους εργάτες αυτούς λιγότερο προστατευτικές μάσκες, παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιούνται σε άλλα εργοστάσια, ή να κάνουν περισσότερα διαλείμματα, προκειμένου να «πάρουν μια ανάσα», αναφέρει η εφημερίδα Il Corriere della Sera. Η απάντηση όμως ήταν αρνητική, κι ανάγκασε τους εργάτες να ξεκινήσουν «απεργία για να αναπνεύσουν», κι η οποία συνίσταται σε αποχή από την εργασία για μία ώρα κι εκ περιτροπής.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις