Παρασκευή, 3 Μαΐ
18oC Αθήνα

Ιταλία: Ταυτοποιήθηκε ο τουρίστας που βανδάλισε το Κολοσσαίο – Είναι γυμναστής βουλγαρικής καταγωγής που ζει στην Βρετανία

Ιταλία: Ταυτοποιήθηκε ο τουρίστας που βανδάλισε το Κολοσσαίο – Είναι γυμναστής βουλγαρικής καταγωγής που ζει στην Βρετανία

Βρέθηκε ο τουρίστας που αναζητούσαν οι αρχές στην Ιταλία για τον βανδαλισμό του Κολοσσαίου. Ο βάνδαλος, που χάραξε με κλειδιά το όνομά του και αυτό της αγαπημένης του, Χέιλι, σε τοίχο του ιστορικού μνημείου, ταυτοποιήθηκε και είναι γυμναστής βουλγαρικής καταγωγής που ζει στο Μπρίστολ της Βρετανίας.

Το συμβάν ήρθε στο θέμα το Σάββατο (24.6.2023) όταν βγήκε στο φως ένα βίντεο που δείχνει τον τουρίστα να χαράζει με κλειδιά τοίχο στο ιστορικό μνημείο της Ιταλίας, το Κολοσσαίο.

Οι αρχές της Ιταλίας είχαν ξεκινήσει έρευνες για να ταυτοποηθεί ο δράστης, καθώς τα στοιχεία του δεν είχαν γίνει γνωστά, ενώ ο τουρίστας δεν είχε συλληφθεί.

Οι φύλακες του Κολοσσαίου ενημερώθηκαν μεν για το συμβάν, αλλά δεν έκαναν το παραμικρό για να τον πιάσουν και έτσι είχε φύγει ανενόχλητος από το μνημείο μετά τον βανδαλισμό.

Τα στοιχεία του όμως, βρέθηκαν τελικά.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο τουρίστας που βανδάλισε το Κολοσσαίο ονομάζεται Ιβάν Ντιμιτρόφ (αλλά χρησιμοποιεί και το επίθετο Χόκινς). Είναι 27 ετών, έχει βουλγαρική καταγωγή, αλλά έχει γεννηθεί στη Βρετανία και εργάζεται ως γυμναστής και ντελιβεράς στο Μπρίστολ, όπου διαμένει.

 

Ο 27χρονος που βανδάλισε το ιστορικό μνημείο της Ιταλίας, αλλά και όλου του πλανήτη, σύντομα θα έρθει αντιμέτωπος με τις ιταλικές Αρχές.

Βαρύ πρόστιμο και φυλάκιση

Οι ιταλικοί νόμοι αναφέρουν ότι ο βανδαλισμός ιστορικών μνημείων στην Ιταλία τιμωρείται με πρόστιμο έως και 15.000 ευρώ και μέγιστη ποινή φυλάκισης 5 ετών.

Την ανακοίνωση για την ταυτοποίηση του 27χρονου που βανδάλισε το Κολοσσαίο έκανε χθες (29.6.2023) η αστυνομία της Ιταλίας. που ανέφερε ότι ο ύποπτος ταυτοποιήθηκε μέσω «παραδοσιακής έρευνας και φωτογραφικής σύγκρισης».

Ο υπουργός Πολιτισμού της Ιταλίας Τζενάρο Σανγκιουλιάνο εξάλλου, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στις ιταλικές Αρχές για τη γρήγορη και αποτελεσματική δουλειά του και μίλησε για μια «απολίτιστη και παράλογη πράξη που διαπράχθηκε στο Κολοσσαίο, η οποία προσέβαλε σε παγκόσμιο επίπεδο όσους εκτιμούν την αξία της αρχαιολογίας, των μνημείων και της ιστορίας».

Η Daily Mail επιχείρησε να επικοινωνήσει με το ζευγάρι στο σπίτι τους στο Μπρίστολ, αλλά δεν τους εντόπισε και ανέφερε ότι μάλλον συνεχίζουν ακόμα τις διακοπές τους στην Ευρώπη.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι σύμφωνα με πηγές από την ιταλική αστυνομία, ο Ιβάν Ντιμιτρόφ διαμένει αυτό το διάστημα στη Βουλγαρία με συγγενείς.

Η μητέρα της Χέιλι πάντως, δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα ότι πιστεύει ότι πρόκειται για λάθος. «Δεν θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο. Είναι σε διακοπές στην Ιταλία με τον Ιβάν, τον σύντροφό της».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις