Τετάρτη, 17 Απρ.
19oC Αθήνα

Ιταλία: Τέλος οι ιδιώτες από τα σχολεία! Προσλαμβάνoυν και πάλι καθαρίστριες και φύλακες!

Ιταλία: Τέλος οι ιδιώτες από τα σχολεία! Προσλαμβάνoυν και πάλι καθαρίστριες και φύλακες!
photo epa

Μετά από περίπου δυο δεκαετίες, η ιταλική βουλή αποφάσισε να προσλάβει και πάλι καθαρίστριες και φύλακες για τα δημόσια σχολεία στην Ιταλία.

Από το 2000 και μετά σε όλα σχεδόν τα σχολεία στην Ιταλία είχε ανατεθεί η καθαριότητα και η φύλαξη σε ιδιωτικές εταιρείες.

Η Ένωση Διευθυντών Σχολείων στην Ιταλία έκανε γνωστό ότι «συμφωνεί πλήρως με το μέτρο, διότι η ανάθεση του έργου αυτού σε ιδιωτικές εταιρίες είχε επιφέρει σειρά προβλημάτων, όπως το ότι δεν μπορούσε να ζητηθεί στους υπαλλήλους να ασχολούνται και με την ασφάλεια των σχολικών κτιρίων». Το μέτρο αναμένεται να ισχύσει από το 2020, ενώ οι διευθυντές των σχολείων θα προτιμούσαν να τεθεί σε ισχύ ήδη από τον ερχόμενο Ιούνιο.

Τα συνδικάτα στην Ιταλία τάσσονται, επίσης, υπέρ της απόφασης αυτής, αλλά ζητούν να μπορέσουν να προστατευθούν, με κάποιο τρόπο, και οι υπάλληλοι των ιδιωτικών εταιριών που εργάσθηκαν σχεδόν επί είκοσι χρόνια.

Το κίνημα Πέντε Αστέρων σχολιάζει ότι «με τον νόμο αυτό, και με την πρόσληψη δυο χιλιάδων καθηγητών, αρχίζει να αποκαθίσταται η αξιοπρέπεια της δημόσιας παιδείας».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις