Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ιταλία: Τέλος οι μάσκες για τον κορονοϊό στους εσωτερικούς χώρους

Κορονοϊός - Ιταλία: Στα 320.000 τα νέα κρούσματα σε μια εβδομάδα - Μόλις το 2% εισάγεται στο νοσοκομείο

Μετά από απόφαση της κυβέρνησης του Μάριο Ντράγκι, από σήμερα οι Ιταλοί δεν υποχρεούνται να φορούν, πλέον, μάσκες κατά του κορονοϊού στους εσωτερικούς χώρους, εκτός από συγκεκριμένες εξαιρέσεις.

Πιο αναλυτικά, οι μάσκες δεν είναι πλέον αναγκαίες σε όλες τις εμπορικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των καφέ και των εστιατορίων. Το ίδιο ισχύει και για τους χώρους εργασίας, αλλά παραμένει η σύσταση «να καλύπτεται το στόμα και η μύτη». Έχει δοθεί πάντως η δυνατότητα για εφαρμογή πιο αυστηρών μέτρων, εφόσον υπάρχει συμφωνία εργοδοτών και συνδικάτων.

Στα σχολεία, αντιθέτως, όπως και στους κινηματογράφους, στα θέατρα, στα παλέ ντε σπορ, στα μέσα αστικής μεταφοράς και στα νοσοκομεία, συνεχίζει να ισχύει το μέτρο για χρήση προστατευτικής μάσκας.

«Αρχίζει μια νέα φάση, αλλά πρέπει να παραμείνουμε ρεαλιστές. Έχουν δίκιο οι γιατροί, οι οποίοι μας υπενθυμίζουν ότι η μάχη αυτή δεν έχει ακόμη τελειώσει. Για τον λόγο αυτό, η διατήρηση της μάσκας στα σχολεία, μέχρι τον τέλος της χρονιάς, αποτελεί ένα αναγκαίο μέτρο προφύλαξης», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός υγείας, Ρομπέρτο Σπεράντσα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις