Παρασκευή, 3 Μαΐ
18oC Αθήνα

Ιταλία: Θύμα τηλεφωνικής φάρσας έπεσε η Τζόρτζια Μελόνι – Ρώσος ηθοποιός της παρουσιάστηκε ως Αφρικανός αξιωματούχος

Ιταλία: Θύμα τηλεφωνικής φάρσας έπεσε η Τζόρτζια Μελόνι – Ρώσος ηθοποιός της παρουσιάστηκε ως Αφρικανός αξιωματούχος
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Η Τζόρτζια Μελόνι έπεσε θύμα τηλεφωνικής φάρσας, όπως αποκάλυψε το ίδιο το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης της Ιταλίας.

Η φάρσα έγινε όταν κάποιος ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον διπλωματικό σύμβουλο της πρωθυπουργού της Ιταλίας. Παρουσιάστηκε ως πρόεδρος επιτροπής της Αφρικανικής Ένωσης και ζήτησε να συνομιλήσει τηλεφωνικά με την Τζόρτζια Μελόνι.

Ο διπλωματικός ακόλουθος της Ιταλίδας πρωθυπουργού την… πάτησε και του έδωσε στο τηλέφωνο την Τζόρτζια Μελόνι, η οποία έπιασε κανονικά την κουβέντα με τον φαρσέρ χωρίς να πάρει είδηση ότι επρόκειτο για πλάκα.

Η φάρσα στήθηκε στις 18 του περασμένου Σεπτεμβρίου από Ρώσους κωμικούς ηθοποιούς, όπως γράφει ο ιταλικός Τύπος. Ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον Αφρικανό ηγέτη φέρεται να ζήτησε την γνώμη της Τζόρτζια Μελόνι σχετικά με την ουκρανική αντεπίθεση.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, κατά την διάρκεια του τηλεφωνήματος, αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξης της Ουκρανίας και στην καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης.

Ο διπλωματικός σύμβουλος της Τζόρτζια Μελόνι εξέφρασε την λύπη του για το συμβάν, ενώ μέλη του κόμματός της, «Αδέλφια της Ιταλίας», σχολίασαν ότι «πρόκειται μόνο για απελπισμένη ρωσική προπαγάνδα».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις