Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ιταλία: Τον στρατηγό των καραμπινιέρων ή… τον εαυτό του θεωρεί ιδανικό αρχηγό ο Μπερλουσκόνι

Ιταλία: Τον στρατηγό των καραμπινιέρων ή… τον εαυτό του θεωρεί ιδανικό αρχηγό ο Μπερλουσκόνι

Δεν… το βάζει κάτω ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος για μια ακόμα φορά ανέφερε πως θέλει να ηγηθεί του “Φόρτσα Ιτάλια” στις εκλογές της άνοιξης του 2018 στην Ιταλία.

Ο Μπερλουσκόνι αναμένει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο οποίο έχει προσφύγει, ώστε να του ξαναδοθεί το δικαίωμα του εκλέγεσθαι.

Σε διαφορετική περίπτωση, ο Ιταλός μεγιστάνας και πολιτικός πιστεύει ότι μια ιδανική εναλλακτική για την πρωθυπουργία, θα μπορούσε να είναι ο απόστρατος στρατηγός των καραμπινιέρων Λεονάρντο Γκαλιτέλι, τον οποίο χαρακτήρισε «ένα από τα καλύτερα στελέχη της ηγεσίας του σώματος των καραμπινιέρων».

Και αυτό γιατί, όπως είπε, πρέπει να επιλεγεί κάποιος ο οποίος «στον χώρο της εργασίας, των επιχειρήσεων και στην κοινωνία να χαίρει εκτίμησης για τα αποτελέσματα που έχει πετύχει».

Ο πρώην “Καβαλιέρε” τόνισε ότι, κατά την άποψή του, σε περίπτωση νίκης της κεντροδεξιάς, θα πρέπει να συσταθεί κυβέρνηση με είκοσι υπουργούς, εκ των οποίων οκτώ θα πρέπει να προέρχονται από την κοινωνία των πολιτών, τέσσερις από τη Φόρτσα Ιτάλια, τρεις από τη Λέγκα και άλλοι τρεις από το ακροδεξιό κόμμα των Αδελφών της Ιταλίας.

Ποιος είναι ο Γκαλιτέλι

Ο στρατηγός Γκαλιτέλι είναι εξήντα εννέα ετών και από το 2009 μέχρι το 2015 διετέλεσε αρχηγός των καραμπινιέρων. Όπως τονίζει ο Τύπος, χαίρει εκτίμησης τόσο στον χώρο της κεντροαριστεράς, όσο και της κεντροδεξιάς. Πολλοί σχολιαστές, βέβαια, υπογραμμίζουν ότι είναι η πρώτη φορά στην πρόσφατη ιστορία της χώρας, που γίνεται ανοικτή αναφορά στην πιθανότητα να αναλάβει ένας στρατιωτικός τη διακυβέρνηση της Ιταλίας. Ο απευθείας ενδιαφερόμενος, πάντως, προς το παρόν δεν σχολίασε τις δηλώσεις και την πρόταση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις