Κόσμος

Ιταλία: Τουλάχιστον 20 άτομα από το Πακιστάν ανάμεσα στους νεκρούς μετανάστες από το ναυάγιο

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Σεχμπάζ Σαρίφ δήλωσε ότι πάνω από 20 Πακιστανοί εκτιμάται ότι είναι μεταξύ των 60 ανθρώπων που πνίγηκαν (σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό) όταν σκάφος που μετέφερε μετανάστες στην Ευρώπη συνετρίβη σε βράχια κοντά στις ακτές της νότιας Ιταλίας.

Τουλάχιστον 81 μετανάστες επέζησαν από το ναυάγιο στην Ιταλία, ενώ 20 νοσηλεύονται, συμπεριλαμβανομένου ενός σε μονάδα εντατικής θεραπείας, σύμφωνα με τις αρχές.

Το ξύλινο σκάφος, που είχε αποπλεύσει από την Τουρκία, εκτιμάται ότι μετάφερε ανθρώπους επίσης από το Ιράν και το Αφγανιστάν.

«Οι αναφορές για τον πνιγμό πάνω από 20 Πακιστανών σε μια ναυτική τραγωδία στην Ιταλία προκαλούν βαθύ προβληματισμό και ανησυχία», ανέφερε ο Σαρίφ σε ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι έδωσε «οδηγίες στο υπουργείο Εξωτερικών να εξακριβώσει τα γεγονότα το συντομότερο δυνατόν και να ενημερώσει το έθνος».

Η Τουρκία βρίσκεται σε μια από τις διόδους που χρησιμοποιούν πιο συχνά οι διακινητές για να μεταφέρουν μετανάστες στην Ευρώπη. Η Ιταλία είναι από τα βασικά σημεία άφιξης των μεταναστών που προσπαθούν να φθάσουν στην Ευρώπη διά θαλάσσης, με πολλούς εξ αυτών να επιδιώκουν να ταξιδέψουν σε χώρες της βόρειας Ευρώπης.

Το Πρόγραμμα Αγνοούμενων Μεταναστών των Ηνωμένων Εθνών έχει καταγράψει πάνω από 17.000 θανάτους και εξαφανίσεις στη κεντρική Μεσόγειο από το 2014. Πάνω από 220 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ή έχουν εξαφανιστεί φέτος, σύμφωνα με το Πρόγραμμα αυτό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραγωδία στην Ελβετία: Τουλάχιστον 40 νεκροί από την έκρηξη σε μπαρ στο Κραν Μοντανά - Ασφυξία στα νοσοκομεία με 100 τραυματίες
Οι ελβετικές αρχές έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης - Παραμένουν ακόμα άγνωστα τα αίτια που προκάλεσαν την έκρηξη - Σε σοβαρή κατάσταση πολλοί από τους τραυματίες
Φονική έκρηξη σε μπαρ στο θέρετρο Κραν Μοντανά της Ελβετίας
13
«Ευχόμαστε να μην υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των θυμάτων στο Κραν Μοντανά» λέει το ΥΠΕΞ - Γραμμή βοήθειας
«Από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκαν οι ελληνικές πρεσβευτικές αρχές στη Βέρνη, αλλά ακόμη δεν έγιναν γνωστά ούτε τα αίτια της πυρκαγιάς» δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Λοβέρδος
Έκρηξη στο Κραν Μοντανά
2026: Τα γεγονότα που περιμένουμε την νέα χρονιά – Από την επιστροφή των αστροναυτών γύρω από την Σελήνη μέχρι τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ
Από το διάστημα και τα γήπεδα του Μουντιάλ έως τις κάλπες, τις γεωπολιτικές συγκρούσεις και την κλιματική κρίση, το νέο έτος αναμένεται να φέρει εξελίξεις που μπορεί να αλλάξουν τον κόσμο
Χάρτινα γιαλιά