Σάββατο, 27 Απρ.
24oC Αθήνα

Ιταλία: Βαριές κατηγορίες γραμματέα της Λέγκα κατά Γερμανίας για το μεταναστευτικό – «Αποσταθεροποιούν κυβερνήσεις»

Ιταλία: Βαριές κατηγορίες γραμματέα της Λέγκα κατά Γερμανίας για το μεταναστευτικό – «Αποσταθεροποιούν κυβερνήσεις»

Ο δεύτερος γραμματέας του κόμματος της Ιταλίας, Λέγκα, εξαπέλυσε κατηγορίες και μάλιστα βαριές και σκληρές κατά της Γερμανίας με αφορμή το μεταναστευτικό.

Ο δεύτερος γραμματέας της Λέγκα, Αντρέα Κρίπα, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του για το μεταναστευτικό, στην υπόθεση που αφορά την χρηματοδότηση από την Γερμανία, ΜΚΟ και οργανώσεων οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Ιταλία, κάνοντας επιχειρήσεις βοήθειας των μεταναστών σε θάλασσα και ξηρά.

Το στέλεχος του κόμματος της Ιταλίας είπε χωρίς περιστροφές ότι η Γερμανία προσπαθεί μέσω του μεταναστευτικού να αποσταθεροποιήσει κυβερνήσεις που δεν της είναι αρεστές.

Ο Αντρέα Κρίπα δήλωσε στο κρεσέντο του κατά της Γερμανίας: «Οι Γερμανοί προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν τις κυβερνήσεις μέσω των ΜΚΟ για να μας γεμίσουν παράνομους μετανάστες και να μειώσουν την δημοτικότητα που εξασφάλισε η κυβέρνησή μας από τους πολίτες».

«Αποφάσισε να εισβάλει πριν 80 χρόνια»

Παράλληλα, πρόσθεσε: «πριν από ογδόντα χρόνια η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να εισβάλει στις άλλες χώρες με τον στρατό, αλλά δεν τα κατάφερε. Τώρα χρηματοδοτούν την εισβολή των παράνομων μεταναστών, για να αποσταθεροποιήσουν τις κυβερνήσεις που δεν αρέσουν στους σοσιαλδημοκράτες».

Υπενθυμίζεται ότι και ο γραμματέας της Λέγκα και υπουργός Μεταφορών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, τις τελευταίες ημέρες τάχθηκε υπέρ της χρήσης ιταλικών στρατιωτικών πλοίων, με στόχο να σταματήσουν οι αφίξεις μεταναστών στην Λαμπεντούζα.

Σύμφωνα πάντως, με πολλούς σχολιαστές, η Λέγκα, με τον τρόπο αυτό προσπαθεί να αυξήσει τα ποσοστά της, ενόψει των ευρωεκλογών του ερχόμενου Ιουνίου.

Είχε προηγηθεί η επίθεση Μελόνι σε Σολτς

Τις επιθέσεις κατά της Γερμανίας έσυρε χθες η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, με επιστολή που είχε στείλει στον Γερμανό καγκελάριο, Όλαφ Σολτς.

Η Τζόρτζια Μελόνι εξέφρασε την έντονη ενόχλησή της στον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς για την παροχή γερμανικής οικονομικής βοήθειας σε ΜΚΟ και οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της διάσωσης και υποδοχής μεταναστών και προσφύγων στην Ιταλία.

«Έμαθα με έκπληξη ότι η κυβέρνησή σου, χωρίς να έχει υπάρξει συντονισμός με την ιταλική κυβέρνηση, φέρεται να αποφάσισε να στηρίξει με σημαντικά κονδύλια, ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υποδοχής των παράτυπων μεταναστών στην ιταλική επικράτεια όπως και των διασώσεων στην θάλασσα. Και οι δυο δυνατότητες προκαλούν ερωτήματα», ανέφερε η πρωθυπουργός της Ιταλίας στην επιστολή της.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις