Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ιταμή επίθεση από τον άνθρωπο του Ερντογάν στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ιταμή επίθεση από τον άνθρωπο του Ερντογάν στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ερντογάν επιτίθεται προσωπικά στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Σφοδρή επίθεση στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ. 

Ο Τσελίκ επιτίθεται στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας λίγο πριν την έκτακτη σύσκεψη του Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας και ενώ οι σχέσεις Αθήνας – Άγκυρας είναι «στο κόκκινο».

«Η Ελλάδα να μην ονειρεύεται ότι θα εφαρμόσει την πολιτική της με την αλληλεγγύη της Ευρώπης. Η Τουρκία έχει την δύναμη να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της στην Κύπρο και στην Μεσόγειο. Η Σακελλαροπούλου λίγο μετά την εκλογή της στην Προεδρία, δεν πήρε το μάθημά της αφού επισκέφθηκε το Αγαθονήσι μια κίνηση που δεν είναι υπέρ της ειρήνης και δείχνει ότι θα συνεχίσει να ακολουθεί την πολιτική των προκλήσεων της Ελλάδας. Πρέπει να μελετήσει και να μείνει μακριά από φανατισμούς», είπε μεταξύ άλλων ο Τσελίκ. 

Στα αλλεπάλληλα tweet ο Τσελίκ αναφέρεται και στην Αγιά Σοφιά και γράφει: «Μετά την απόφαση του προέδρου μας για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, η Ελλάδα χρησιμοποιεί μαύρη προπαγάνδα με κάθε τρόπο. Οι δηλώσεις της προέδρου της Ελλάδας Σακελλαροπούλου που στοχεύουν την Τουρκία δείχνουν την άγνοια της στην γνώση της ιστορίας και της νομικής. Η πρόεδρος της χώρας που είναι η πρωτεύουσα της είναι η μοναδική στην Ευρώπη που δεν έχει τζαμί, μιλάει για θρησκευτική αμοιβαία κατανόηση με αφορμή την Αγία Σοφία. Αυτό είναι ξεκάθαρο παράδειγμα διπλού στάνταρτ».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις