Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ήθελαν να αιματοκυλήσουν τη Γαλλία πριν τις εκλογές! Συλλήψεις στη Μασσαλία

Ήθελαν να αιματοκυλήσουν τη Γαλλία πριν τις εκλογές! Συλλήψεις στη Μασσαλία

Τρομοκρατική επίθεση τις αμέσως επόμενες μέρες φέρονται να προετοίμαζαν δυο άνδρες, ένας 23χρονος και ένας 29χρονος που συνελήφθησαν μετά από επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής στη Μασσαλία. Σε έρευνα που έγινε σε διαμέρισμα βρέθηκαν όπλα, χημικά και εκρηκτικά. Και οι δυο συλληφθέντες είναι Γάλλοι.

Την Κυριακή 23 Απριλίου, οι Γάλλοι οδηγούνται στις κάλπες για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών. Πέντε μέρες νωρίτερα, η υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας της Γαλλίας έκανε επιχείρηση σε διαμέρισμα στη Μασσαλία και συνέλαβε τους δυο άνδρες, οι οποίοι κατηγορούνται πως προετοίμαζαν τρομοκρατική επίθεση πριν από τις εκλογές.

Αστυνομικές και δικαστικές πηγές δήλωσαν ότι η επίθεση επρόκειτο να γίνει στη διάρκεια των εκλογών. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, οι δυο άνδρες προετοίμαζαν βομβιστική επίθεση κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης, άγνωστο ακόμα πού και πότε ακριβώς. Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ματιάς Φεκλ, δήλωσε ότι οι δυο συλληφθέντες είναι Γάλλοι πολίτες, γεννημένοι το 1987 και το 1993 και προετοίμαζαν τρομοκρατική επίθεση σε γαλλικό έδαφος τις αμέσως επόμενες μέρες.

Ήδη, στα γαλλικά ΜΜΕ έχουν γίνει γνωστά τα ονομά τους ενώ υπάρχουν και οι φωτογραφίες τους. Πρόκειται για τον 29χρονο Mahiedine Merabet και τον 23χρονο Clément Baur.

«Αυτοί οι δύο ριζοσπαστικοποιημένοι άνδρες, γεννημένοι το 1987 και το 1993, γαλλικής υπηκοότητας, σκόπευαν να διαπράξουν στο πολύ άμεσο μέλλον –με αυτό εννοώ τις επόμενες ημέρες– μια επίθεση σε γαλλικό έδαφος», δήλωσε ο υπουργός Ματιά Φεκλ σε συνέντευξη Τύπου.

Οι δυο καταζητούνταν από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας και συνελήφθησαν με διαφορά μερικών λεπτών στη Μασσαλία. Αστυνομική πηγή δήλωσε πως ένας από τους δύο άνδρες είχε μεταστραφεί στο ριζοσπαστικό ισλάμ κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη φυλακή, ενώ ριζοσπαστικοποιημένος θεωρείται και ο δεύτερης συλληφθείς.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο LCI, σε έρευνα που έγινε σε διαμέρισμα της πόλης το οποίο νοίκιαζαν οι δυο άνδρες, βρέθηκαν πιστόλια, οπλοπολυβόλο, χημικά για την κατασκευή βομβών και εκρηκτικά. Το κτίριο εκκενώθηκε για να γίνει το διαμέρισμα… φύλλο και φτερό από τους αστυνομικούς.

Μετά τις συλλήψεις, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αυξάνεται η ασφάλεια σε όλους τους υποψήφιους, ενώ 50.000 αστυνομικοί, χωροφύλακες και στρατιώτες θα αναπτυχθούν ενόψει του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών.

Οι Γάλλοι προσέρχονται στις κάλπες για να εκλέξουν νέο πρόεδρο στις 23 Απριλίου, με έναν δεύτερο γύρο ψηφοφορίας να έχει οριστεί για τις 7 Μαΐου. Περισσότεροι από 230 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις ισλαμιστών μαχητών στη χώρα τα τελευταία δύο χρόνια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, laprovence.com και rt.com

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε