Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Η ηθοποιός Μίνι Ντράιβερ διέκοψε τη συνεργασία με την Oxfam

Η ηθοποιός Μίνι Ντράιβερ διέκοψε τη συνεργασία με την Oxfam

Η ηθοποιός Μίνι Ντράιβερ ανακοίνωσε ότι διακόπτει τη συνεργασία της με την ανθρωπιστική οργάνωση Oxfam εξαιτίας του σκανδάλου για σεξουαλική κακοποίηση από εργαζομένους της, σύμφωνα με την Guardian και το BBC.

Η 48χρονη ηθοποιός ήταν μια από τις 16 πρέσβειρες της οργάνωσης, με την οποία συνεργαζόταν για περισσότερα από 20 χρόνια, και μέσω Twitter δήλωσε συντετριμμένη από τις αποκαλύψεις.

“Είμαι συντετριμμένη για τις γυναίκες που χρησιμοποιήθηκαν από ανθρώπους οι οποίοι είχαν σταλεί εκεί για να τις βοηθήσουν και συντετριμμένη από την αντίδραση μιας οργάνωσης για τους σκοπούς της οποίας έκανα αγώνα από τα εννέα μου χρόνια”.

Η εξέλιξη αυτή ακολουθεί τη σημερινή έκκληση της βρετανίδας υπουργού Διεθνούς Ανάπτυξης Πένι Μόρντοντ να αλλάξει ριζικά ο τρόπος λειτουργίας των μη κυβερνητικών οργανώσεων προκειμένου να αποφευχθεί στο μέλλον ένα σεξουαλικό σκάνδαλο παρόμοιο με αυτό στο οποίο έχει εμπλακεί η Oxfam, υπό την απειλή της παύσης της χρηματοδότησής τους από το κράτος.

Η Ντράιβερ έχει παραστεί σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις της οργάνωσης με υψηλούς προσκεκλημένους στο Λος Άντζελες και την Νέα Υόρκη, ενώ έχει ταξιδέψει στην Καμπότζη και την Ταϊλάνδη για την εκστρατεία της οργάνωσης Make Trade Fair.

«Θλιβερό μετά από 20 χρόνια συνεργασίας»

Σε ανακοίνωσή της η Ντράιβερ εξηγεί περαιτέρω την απόφασή της λέγοντας ότι “δεν έχει τρομοκρατηθεί” από τις κατηγορίες εις βάρος της Oxfam International.

Η ανακοίνωση συνεχίζει: “Αναμφίβολα δεν σχεδιάζω να συνεχίσω να προσφέρω την υποστήριξή μου σε αυτή την οργάνωση ή τους επικεφαλής της. Και είναι θλιβερό έπειτα από 20 χρόνια να μην μπορώ πλέον να την υποστηρίζω μέσω του συγκεκριμένου πλαισίου, η κοινωνική και οικονομική αδικία είναι παγκοσμίως περισσότερο υπαρκτή από ποτέ. Ωστόσο δεν πρόκειται να επιτρέψω τα αποτρόπαια λάθη μιας προβληματικής οργάνωσης να αποτρέψουν εμένα ή οποιονδήποτε άλλον από το να εργαστώ με καλούς ανθρώπους σε αυτό τον χώρο για να στηρίξω έναν ανθρώπινο πληθυσμό ανά τον κόσμο που χρειάζεται την βοήθειά μας”.

Σε ανακοίνωσή της η Oxfam αναφέρει: “Η Μίνι Ντράιβερ έχει υπάρξει για πολλά χρόνια μια αφοσιωμένη υποστηρίκτρια της οργάνωσης και είμαστε ευγνώμονες για την αποφασιστικότητά της να κάνει αγώνα για την κατάργηση της παγκόσμιας φτώχειας”.

Η Oxfam, μια ΜΚΟ με έδρα τη Βρετανία, βρίσκεται στο επίκεντρο ενός σκανδάλου μετά την αποκάλυψη της ανάρμοστης σεξουαλικής συμπεριφοράς ορισμένων μελών της στο Τσαντ, το Νότιο Σουδάν και την Αϊτή.

Η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια της Oxfam Πένι Λόρενς παραιτήθηκε τη Δευτέρα, ενώ και ο Βέλγος Ρόλαντ φαν Χάουβερμεϊρον, 68 ετών, αναγκάστηκε να υποβάλει την παραίτησή του από τη θέση του διευθυντή της αποστολής της Oxfam στην Αϊτή και το Τσαντ, αφού παραδέχθηκε ότι είχε προσλάβει πόρνες. Το 2004 είχε γίνει εναντίον του καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση όταν εργαζόταν στη Λιβερία για την ΜΚΟ Merlin.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις