Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ιβάνκα Τραμπ: “Μπαμπά κάνε κάτι για το δράμα των μεταναστών…”

Ιβάνκα Τραμπ: “Μπαμπά κάνε κάτι για το δράμα των μεταναστών…”
φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ - ΜΠΕ

Μετά την Μελάνια τώρα και η κόρη του Αμερικανού Προέδρου, η Ιβάνκα Τραμπ, παρακαλεί τον Ντόναλντ Τραμπ να τερματίσει την πολιτική του χωρισμού των παιδιών από τους μετανάστες γονείς τους.

Η Ιβάνκα Τραμπ, η κόρη, έμπιστη και σύμβουλος του Αμερικανού Προέδρου, προέτρεψε τον πατέρα της να βάλει τέλος στην πολιτική χωρισμού των μικρών παιδιών από τους μετανάστες γονείς τους που συλλαμβάνονται στα σύνορα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ “ανέφερε ότι η κόρη του Ιβάνκα τον προέτρεψε να τερματίσει αυτήν την πρακτική και είπε ότι αναγνωρίζει ότι αυτό θα έπρεπε να σταματήσει, ότι οι εικόνες είναι οδυνηρές και ότι αναζητά μια νομοθετική λύση”. Αυτό αποκάλυψε ο Κάρλος Κουρμπέλο, ένας Ρεπουμπλικάνος βουλευτής από τη Φλόριντα ο οποίος ήταν παρών στη συνάντηση που είχε ο Τραμπ με εκπροσώπους του κόμματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων, το βράδυ της Τρίτης.

“Η Ιβάνκα είδε τις εικόνες και είπε ότι για πολλούς λόγους θα πρέπει να το διευθετήσουμε”, σύμφωνα με τον Κρις Κόλινς, Ρεπουμπλικάνο βουλευτή από τη Νέα Υόρκη που μετείχε επίσης στην συνάντηση.

Ν. Τραμπ:  Τί απάντησε στην κόρη

Στο Twitter, η διαπιστευμένη δημοσιογράφος της εφημερίδας New York Times στον Λευκό Οίκο, μετέφερε τη συζήτηση πατέρα-κόρης, στην οποία όμως δεν ήταν παρούσα:

“Αυτό που είπε ο Τραμπ για την Ιβάνκα, είναι ότι πήγε και του είπε: Μπαμπά, τι κάνουμε για αυτό;” Ο Τραμπ απάντησε ότι είναι ένα δύσκολο θέμα και άλλαξε συζήτηση”, έγραψε η Μάγκι Χάμπερμαν.

Περισσότερα από 2.300 παιδιά έχουν χωριστεί από τις οικογένειές τους τις τελευταίες εβδομάδες, μετά τη σύλληψη των γονιών τους στα σύνορα με το Μεξικό. Στα τέλη Μαΐου η κόρη του 45ου προέδρου προκάλεσε σάλο όταν ανήρτησε στο Twitter μια φωτογραφία της στην οποία πόζαρε χαμογελαστή να σφίγγει στην αγκαλιά της τον γιο της, την ώρα που η πολιτική της “μηδενικής ανοχής” της κυβέρνησης προκαλούσε ήδη αναταράξεις.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις