Κόσμος

Και η Γεωργία απέλασε Ρώσο διπλωμάτη

Η Γεωργία απέλασε έναν Ρώσο διπλωμάτη εκφράζοντας έτσι την αλληλεγγύη της με τη Βρετανία, ανακοίνωσε σήμερα το γεωργιανό υπουργείο Εξωτερικών.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Γεωργία, η οποία δεν διατηρεί διπλωματικές σχέσεις με τη Ρωσία, χαρακτήρισε ανεπιθύμητο πρόσωπο έναν ρώσο διπλωμάτη στην πρεσβεία της Ελβετίας στο Τμπιλίσι, σύμφωνα με ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου.

Ο διπλωμάτης, η ταυτότητα του οποίου δεν αποκαλύπτεται στην ανακοίνωση, πρέπει να εγκαταλείψει τη Γεωργία μέσα σε μια εβδομάδα.

Οι βρετανικές αρχές έχουν κατηγορήσει το ρωσικό κράτος ότι νωρίτερα αυτόν τον μήνα πραγματοποίησε στην Αγγλία επίθεση με νευροπαραλυτικό χημικό παράγοντα.

Η Γεωργία διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με τη γειτονική Ρωσία το 2008, έπειτα από έναν σύντομο πόλεμο ανάμεσα στις δύο χώρες για τις περιφέρειες της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας που αποσχίσθηκαν από τη Γεωργία και τις οποίες η Ρωσία αναγνωρίζει ως ανεξάρτητα κράτη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πρόσωπο ενδιαφέροντος» και ο ετεροθαλής αδερφός της Μέγκαν Μαρκλ για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών
Οι αρχές των Φιλιππίνων εξετάζουν και τον Τόμας Μαρκλ Τζούνιορ μετά την καταγγελία εις βάρος του πατέρα του, με τον ίδιο να μη θεωρείται ακόμη ύποπτος
Η Μέγκαν Μαρκλ