Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Και ο Ερντογάν το… χαβά του! Νέα εντάλματα σύλληψης για 100 αστυνομικούς

Ερντογάν εντάλματα σύλληψης

Ο Ερντογάν δεν… καταλαβαίνει τίποτα. Είναι αποφασισμένος, όπως φαίνεται, να συλλάβει… όλη την Τουρκία και να την κατηγορήσει για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016.

Μπορεί η Μέρκελ να απειλεί να διακόψει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις αλλά ο Ερντογάν… πέρα βρέχει!

Νέα εντάλματα σύλληψης

Οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν το Σάββατο (14.10.2017) εντάλματα σύλληψης σε βάρος 100 πρώην αστυνομικών. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 63 από αυτούς, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Οι ύποπτοι φέρεται να ήταν χρήστες του ByLock, μιας εφαρμογής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, την εφαρμογή αυτή χρησιμοποιούσε το δίκτυο του ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν. Κατά τον Ερντογάν, ο πρώην συνεργάτης του είναι εκείνος που ενορχήστρωσε την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016.

Ο Γκιουλέν, ο οποίος ζει αυτοεξόριστος στην Πενσιλβάνια από το 1999, αρνείται κάθε ανάμιξη.

Τους ψάχνουν… παντού

Σύμφωνα με το Ανατολή, οι δυνάμεις ασφαλείας αναζητούν τους υπόπτους σε 19 επαρχίες σε όλη τη χώρα.

Περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι έχουν φυλακιστεί στην Τουρκία εν αναμονή της δίκης τους για σχέσεις με τον Γκιουλέν. 150.000 έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα από τις ένοπλες δυνάμεις, τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Οργανώσεις για τα δικαιώματα και μερικοί δυτικοί σύμμαχοι της Τουρκίας έχουν εκφράσει ανησυχία για την καταστολή, φοβούμενοι ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως πρόσχημα το πραξικόπημα για να καταστείλει τους διαφωνούντες.

Η κυβέρνηση ισχυρίζεται πως μόνο ένας τέτοιος διωγμός μπορεί να εξουδετερώσει την απειλή που αντιπροσωπεύει το δίκτυο του Γκιουλέν, για το οποίο υποστηρίζει πως έχει διεισδύσει βαθιά σε θεσμούς όπως οι ένοπλες δυνάμεις, τα σχολεία και τα δικαστήρια.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις