Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Και ο Λικ Μπεσόν κατηγορείται ότι νάρκωσε και βίασε ηθοποιό

Και ο Λικ Μπεσόν κατηγορείται ότι νάρκωσε και βίασε ηθοποιό

Και ο Λικ Μπεσόν ο πασίγνωστος γάλλος σκηνοθέτης μπαίνει στο “θλιβερό” πάνθεον των κινηματογραφιστών που κατηγορούνται για σεξουαλική παρενόχληση ή βιασμό. Την Παρασκευή γαλλίδα ηθοποιός κατέθεσε σε αστυνομικό τμήμα του Παρισιού μήνυση για βιασμό εναντίον του σκηνοθέτη και παραγωγού και έχει ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση.

Σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στην υπόθεση, η 27χρονη γυναίκα μετέβη την Παρασκευή στο αστυνομικό τμήμα για να καταγγείλει τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν την προηγούμενη νύκτα στο ξενοδοχείο του Παρισιού Le Bristol. Η νεαρή γυναίκα δήλωσε ότι είχε προσωπική σχέση με τον 59χρονο Λικ Μπεσόν τα τελευταία δύο χρόνια, όμως πρόσθεσε ότι αισθανόταν ότι ήταν αναγκασμένη εξαιτίας της επαγγελματικής τους σχέσης, επεσήμαναν οι ίδιες πηγές. Ο σκηνοθέτης, που βρίσκεται στο εξωτερικό, δεν έχει ανακριθεί ακόμη από την αστυνομία.

Οι μετοχές της EuropaCorp, της εταιρείας κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών του γάλλου σκηνοθέτη Λικ Μπεσόν, καταποντίστηκαν σήμερα κατά 13,3% στην αρχή της διαπραγμάτευσης. Στη διάρκεια του σαββατοκύριακου ο δικηγόρος του Μπεσόν Τιερί Μαρεμπέρ δήλωσε στο Reuters ότι ο πελάτης του “διαψεύδει κατηγορηματικά” την καταγγελία, την οποία διατύπωσε μια μη κατονομαζόμενη ηθοποιός.

 

Σύμφωνα με το Europe 1, το οποίο αποκάλυψε την υπόθεση, η ενάγουσα δήλωσε ότι «αφού ήπιε ένα φλιτζάνι τσάι αισθάνθηκε άσχημα και στη συνέχεια έχασε τις αισθήσεις της. Όταν συνήλθε, αργά το βράδυ, επανήλθαν στη μνήμη της τα αγγίγματα και η διείσδυση».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις