Κόσμος

Και τρίτος Καναδός συνελήφθη στην Κίνα – Αντίποινα για την κόρη του ιδρυτή της Huawei;

Αν και είναι άγνωστος ο λόγος της τρίτης σύλληψης, τα καναδικά ΜΜΕ τη συνδέουν με την σύλληψη της κόρης του ιδρυτή της Huawei.

Άλλος ένας Καναδός υπήκοος, ο τρίτος, συνελήφθη και κρατείται στην Κίνα, επιβεβαίωσε σήμερα η καναδική κυβέρνηση, όμως η υπόθεση αυτή δεν φαίνεται να συνδέεται με τη σύλληψη δύο άλλων πολιτών, την περασμένη εβδομάδα και οι οποίες έχουν συνδεθεί εμμέσως με την σύλληψη της Μενγκ Ουάνγκζου, κόρης του ιδρυτή της εταιρείας Huawei.

“Το υπουργείο Εξωτερικών του Καναδά είναι ενήμερο για την κράτηση ενός Καναδού πολίτη στην Κίνα” ανέφερε μια εκπρόσωπος, επιβεβαιώνοντας την πληροφορία που μετέδωσε η εφημερίδα National Post.

Η ταυτότητα του συλληφθέντος δεν αποκαλύφθηκε, όμως σημειώνεται ότι δεν πρόκειται ούτε για διπλωμάτη, ούτε για επιχειρηματία. Η κυβέρνηση του Τζάστιν Τριντό διευκρίνισε μόνο ότι η οικογένειά του δέχεται προξενική βοήθεια.

Καναδός αξιωματούχος υπογράμμισε πάντως ότι η υπόθεση αυτή δεν φαίνεται να σχετίζεται με τη σύλληψη δύο άλλων Καναδών, ενός πρώην διπλωμάτη και ενός επιχειρηματικού συμβούλου που κατηγορούνται από το Πεκίνο ότι συνιστούν απειλή για την “εθνική ασφάλεια”.

Οι συλλήψεις αυτές έγιναν λίγες ημέρες αφότου έγινε γνωστό ότι ο Καναδάς συνέλαβε, κατόπιν αιτήματος των αμερικανικών αρχών, την κόρη του ιδρυτή της εταιρείας Huawei, την Μενγκ Ουάνγκζου. Η Ουάσινγκτον την κατηγορεί για “συνωμοσία” με στόχο την παραβίαση των αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος του Ιράν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συνελήφθησαν στη Νέα Υόρκη δύο 19χρονοι που δήλωναν πίστη στo ISIS και σχεδίαζαν τρομοκρατικό χτύπημα στη Βοστώνη
Έλεγαν ότι θα έπρεπε να είναι προετοιμασμένοι να κόψουν τους λαιμούς των ανθρώπων και να επιτεθούν σε χριστιανούς και Εβραίους - Οι δύο νεαροί επρόκειτο να ταξιδέψουν στην Τουρκία
Αστυνομικός του τμήματος Νέας Υόρκης (NYPD)
Η Κίνα ενισχύει τη ναυτική της ισχύ – Σε υπηρεσία το νεότερο αεροπλανοφόρο «Fujian» του Πεκίνου
Το «Fujian», το πρώτο κινεζικό πλοίο εξοπλισμένο με ηλεκτρομαγνητικούς καταπέλτες, συμβολίζει τη φιλοδοξία του Σι Τζινπίνγκ να ανταγωνιστεί τη ναυτική υπεροχή των ΗΠΑ στον Ειρηνικό
Το κινεζικό αεροπλανοφόρο Φουτζιάν
Ίλιγγο προκαλούν οι αποδοχές του Έλον Μασκ: Οι μέτοχοι της Tesla ενέκριναν αστρονομικό πακέτο σχεδόν 1 τρισ. δολάρια
Το δεκαετές «pay package» του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο αναλύεται σε δώδεκα δόσεις, ανάλογα με την εκπλήρωση στόχων και τις οικονομικές επιδόσεις του ομίλου
O CEO της TESLA Έλον Μασκ
Προκαλεί ξανά ο Κιμ Γιονγκ Ουν: Εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου μετά τη συμφωνία ΗΠΑ–Νότιας Κορέας για τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια
Η Πιονγκγιάνγκ εκτόξευσε μη αναγνωρισμένο βλήμα προς τη Θάλασσα της Ιαπωνίας, οκτώ ημέρες μετά το «πράσινο φως» του Ντόναλντ Τραμπ για την κατασκευή πυρηνοκίνητου υποβρυχίου για τη Σεούλ
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν