Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

“Καίει” τον Τραμπ ο συνεργάτης που έλεγε ψέματα στο FBI – “Αυτός μου είπε να έρθω σε επαφή με την Ρωσία”

“Καίει” τον Τραμπ ο συνεργάτης που έλεγε ψέματα στο FBI – “Αυτός μου είπε να έρθω σε επαφή με την Ρωσία”

Την μία μετά την άλλη κάνει τις αποκαλύψεις ο πρώην στενός συνεργάτης του Ντόναλντ Τραμπ, Μάικλ Φλιν. Αφού λοιπόν ομολόγησε πως έλεγε ψέματα στο FBI για τις επαφές του με την Ρωσία, τώρα υποστήριξε πως αυτές οι επαφές έγιναν με οδηγίες του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Μάικλ Φλιν δεσμεύτηκε ότι “θα συνεργαστεί πλήρως” με τον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ που ερευνά την υπόθεση της ανάμιξης της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News, είναι έτοιμος να καταθέσει ότι ο Τραμπ “του έδωσε οδηγίες να έρθει σε επαφή με τους Ρώσους”.

Ο Φλιν είχε μιλήσει με υψηλόβαθμα στελέχη του επιτελείου του Τραμπ για τις συζητήσεις που είχε με τον πρεσβευτή της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον, Σεργκέι Κίσλιακ, οι οποίες αφορούσαν τις αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας. Φέρεται ότι μίλησε με ένα “υψηλόβαθμο στέλεχος” που βρισκόταν στο θέρετρο του Τραμπ, στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντας, τον Δεκέμβριο του 2016 και συζήτησαν τι να πει στον Κίσλιακ.

Με βάση το κατηγορητήριο, ο Φλιν έλαβε επίσης οδηγίες από κάποιο μέλος του επιτελείου του Τραμπ να επικοινωνήσει με αξιωματούχους άλλων χωρών για να επηρεάσει, ώστε να καθυστερήσει ή να μην περάσει, ένα ψήφισμα που επρόκειτο να τεθεί σε ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ τον Δεκέμβριο του 2016.

Στο ομοσπονδιακό δικαστήριο όπου παρουσιάστηκε σήμερα ο Φλιν είπε ότι η απόφασή του να συνεργαστεί με τον ειδικό εισαγγελέα ελήφθη επειδή ήταν “προς το συμφέρον της οικογένειάς του και των Ηνωμένων Πολιτειών”. Αναγνώρισε επίσης ότι οι πράξεις τις οποίες ομολόγησε ήταν λανθασμένες.

Επιπτώσεις στην Wall Street

Μετά από όλα αυτά, το χρηματιστήριο της Γουολ Στριτ κατέγραψε πτώση. Στις 18.46 ώρα Ελλάδας ο δείκτης Dow Jones κατέγραφε πτώση 1,35%, ο Nasdaq 1,92% και ο S&P 500 1,51%.

Η πτώση διευρύνθηκε αφότου το τηλεοπτικό δίκτυο ABC ανήρτησε ένα tweet όπου αναφερόταν η εμπλοκή του Ντόναλντ Τραμπ στην υπόθεση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις