Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Καλά τα νέα στην Κύπρο – Κανένα κρούσμα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο

Καλά τα νέα στην Κύπρο – Κανένα κρούσμα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο

Ευχάριστα είναι τα νέα που έρχονται από την Κύπρο καθώς τις τελευταίες 24 ώρες δεν εντοπίστηκε κανένα κρούσμα κορονοϊού μετά από 912 ελέγχους.

Ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας αναφέρει ότι «με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων στην Κύπρο παραμένει 985».

Επιπλέον, «μέχρι σήμερα το απόγευμα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται τρεις ασθενείς και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας εξακολουθούν να νοσηλεύονται δύο ασθενείς, ένας διασωληνωμένος και ένας εκτός αναπνευστήρα».

Διεκπεραιώθηκαν σειρά διαγνώσεων χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος.

Συγκεκριμένα από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών/επαναπατρισθέντων, ολοκληρώθηκαν 128 εργαστηριακές εξετάσεις και από δείγματα που λήφθηκαν από ιδιωτική πρωτοβουλία, είχαμε αποτελέσματα για 298 εργαστηριακές εξετάσεις.

Από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, διεκπεραιώθηκαν 91 διαγνώσεις και τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, ολοκληρώθηκαν 195 εργαστηριακές διαγνώσεις.

Τέλος, από το πρόγραμμα παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, διεκπεραιώθηκαν 200 εργαστηριακές εξετάσεις.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις