Τρίτη, 28 Μαΐ
18oC Αθήνα

Καλατράβα: Στην Αθήνα σάλος με το ΟΑΚΑ και στην Φλωρεντία βράβευση για τον διάσημο αρχιτέκτονα

Καλατράβα: Στην Αθήνα σάλος με το ΟΑΚΑ και στην Φλωρεντία βράβευση για τον διάσημο αρχιτέκτονα

Την ώρα που στην Αθήνα ολόκληρο το ΟΑΚΑ έκλεισε – για άγνωστο χρονικό διάστημα – εξαιτίας σοβαρότατου προβλήματος στο στέγαστρο που σχεδίασε ο Σαντιάγο Καλατράβα, στην Φλωρεντία ο διάσημος αρχιτέκτονας τιμάται με ένα βραβείο για το σύνολο του έργου του.

Ειδικότερα, η Μπιενάλε Τέχνης και Ντιζάιν της Φλωρεντίας θα τιμήσει με το βραβείο Leonardo da Vinci Lifetime Achievement τον Σαντιάγο Καλατράβα θεωρώντας τον «έναν από τους πλέον επιδραστικούς αρχιτέκτονες της εποχής μας».

Η μπιενάλε της Φλωρεντίας σημειώνει ότι το βραβείο είναι επίσης αναγνώριση του «τολμηρού πειραματισμού του» και της ικανότητάς του να συνδυάζει τέχνη και αρχιτεκτονική.

Επιπροσθέτως, για να τιμήσει τη μακρόχρονη, διάσημη καριέρα του θα αφιερώσει ολόκληρο περίπτερο στο έργο του. Ο αρχιτέκτονας, που είναι και γλύπτης, αναμένεται να παραστεί στην τελετή απονομής στις 19 Οκτωβρίου και να κάνει και ομιλία στο πλαίσιο της εκδήλωσης (https://www.instagram.com/p/CtMi30BMEV0/).

«Ένας από τους πλέον επιδραστικούς αρχιτέκτονες της τελευταίας πεντηκονταετίας, ο Calatrava είναι μια ηγετική φιγούρα σε μια αρχιτεκτονική που σέβεται τις δυνάμεις που διαπερνούν τις κατασκευές του, τις οποίες ενίοτε συλλαμβάνει με απαιτητικές λύσεις ως προς τη φόρμα» αναφέρεται στην ανακοίνωση για το βραβείο. «Ο Ισπανός αρχιτέκτονας έχει υλοποιήσει γέφυρες, υποδομές, συνεδριακά και εκθεσιακά κέντρα στη διάρκεια μιας καριέρας κοσμημένης με μεγάλες επιτυχίες, όχι μόνον ως αρχιτέκτονας αλλά επίσης και ως καλλιτέχνης ικανός να εκφράζεται μέσω διαφορετικών καλλιτεχνικών πεδίων, συμπεριλαμβανομένης της ζωγραφικής και της γλυπτικής» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της Μπιενάλε Τέχνης και Ντιζάιν της Φλωρεντίας.

Επίσκεψη στον επίσημο λογαριασμό στο Instagram του Santiago Calatrava ( https://www.instagram.com/calatravaofficial/ ) μας θυμίζει κάποια από τα επιτεύγματά του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις