Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Κάλεσμα για δολοφονία του πρίγκιπα Τζορτζ – Το ανατριχιαστικό σχέδιο τζιχαντιστών

πρίγκιπα Τζορτζ

Ήταν στα μέσα της δίκης του που ο Husnain Rashid παραδέχτηκε ότι ενθάρρυνε τζιχαντιστές να επιτεθούν στον πρίγκιπα Τζορτζ.

Ο Husnain Rashid ενθάρρυνε ασταμάτητα τους τζιχαντιστές να επιτεθούν στον πρίγκιπα Τζορτζ στο σχολείο του και να σκοτώσουν και άλλα παιδιά, δηλητηριάζοντας το παγωτό τους.

Ο 32χρονος τρομοκράτης παρότρυνε μαχητές του Ισλαμικού Κράτους να πραγματοποιήσουν επιθέσεις με δηλητήριο, χημικά, βόμβες και μαχαίρια μέσα από το κρυφό εξτρεμιστικό φόρουμ Lone Mujahid.

Ο φανατικός του Ισλαμικού Κράτους, που δίδασκε στο τζαμί του Mohamadi στο Nelson, πρότεινε να επιτεθούν στον πρίγκιπα Τζορτζ στο σχολείο του.

Στο στόχαστρο τζιχαντιστών ο πρίγκιπας Τζορτζ

Είχε ανεβάσει πληροφορίες για τον μεγαλύτερο γιο του δούκα και της δούκισσας του Κέιμπριτζ. Είχε μοιραστεί φωτογραφία του, τη διεύθυνση του σχολείου του και την εικόνα ενός μαυροφορεμένου τζιχαντιστή με τη λεζάντα “ακόμα και η βασιλική οικογένεια δεν θα μείνει ήσυχη”.

Στους στόχους της λίστας του, που μοιράστηκε ηλεκτρονικά με τους οπαδούς του, ήταν και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Οι ακόλουθοί του τον αποκαλούσαν Ραπουνζέλ.

Ο Rashid υποστήριζε την αθωότητά του καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης. Ξαφνικά αναγνώρισε την ενοχή του σε μια σειρά από τρομοκρατικά αδικήματα. Εμφανίστηκε στο εδώλιο και απάντησε ένοχος στις 4 κατηγορίες που του χρέωσαν.

“Την περασμένη εβδομάδα άκουσα τους πιο ανησυχητικούς ισχυρισμούς. Παραδέχεστε ότι ενθαρρύνατε άλλους να εκτελέσουν τρομοκρατικά χτυπήματα. Δημοσιεύσατε δηλώσεις για να τους παροτρύνετε να σκοτώσουν άλλους” σχολίασε ο δικαστής Andrew Lees.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις