Κόσμος

Κάλεσμα του Λαβρόφ να μην χαλάσει η συνεργασία ΗΠΑ-Ρωσίας για τη Συρία

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ κάλεσε κατά την ομιλία του σήμερα στην Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών να μην εκτροχιαστεί η συμφωνία Ρωσίας-ΗΠΑ για την Συρία και να διερευνηθούν διεξοδικά οι πρόσφατες επιθέσεις στο Χαλέπι και στην Ντέιρ Εζόρ.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας δήλωσε πως θα ήταν επικίνδυνο να επαναληφθούν παλιότερα λάθη και κάλεσε σε συλλογικές προσπάθειες για να αποτραπεί η καταστροφή στην Συρία.

“Είναι επείγουσα ανάγκη τώρα να αποφύγουμε την κατάρρευση αυτής της συμφωνίας, να ερευνήσουμε αμερόληπτα και διεξοδικά τα περιστατικά στο Χαλέπι και στην Ντέιρ Εζόρ που την εκτροχιάζουν, ιδιαίτερα αν σκεφτούμε ότι πολλοί θα ήθελαν να σαμποτάρουν την κοινή προσέγγιση στην επίλυση της συριακής σύγκρουσης”, δήλωσε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

Παράλληλα τόνισε πως ο διαχωρισμός των τρομοκρατών από την αποκαλούμενη μετριοπαθή αντιπολίτευση παραμένει η ύψιστη προτεραιότητα και η επίλυση της κρίσης στην Συρία θα είναι αδύνατη χωρίς την συντριβή του Ισλαμικού Κράτους, του Μετώπου Αλ Νόσρα και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων.

Επισήμανε πως η απροθυμία του δυτικού συνασπισμού δυνάμεων (υπό την ηγεσία των ΗΠΑ) να προβούν σε αυτόν τον διαχωρισμό φαίνεται να υποδηλώνει ότι εξακολουθούν να επιθυμούν την αποκαθήλωση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου μια οχηματοπομπή που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια επλήγη από επίθεση κοντά στο Χαλέπι με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 21 ανθρώπων, σύμφωνα με την Διεθνή Ομοσπονδία του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου.

Δύο μέρες νωρίτερα, αεροσκάφη του δυτικού συνασπισμού δυνάμεων εξαπέλυσαν τέσσερις επιδρομές εναντίον θέσεων του συριακού στρατού κοντά στην Ντέιρ Εζόρ, με αποτέλεσμα 62 νεκρούς και 100 τραυματίες.

Η αμερικανική στρατιωτική διοίκηση, αρμόδια για τη Μέση Ανατολή (CENTCOM), ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του συνασπισμού βομβάρδισαν σημεία που θεωρούσαν ότι αποτελούν θέσεις μάχης των τζιχαντιστών, αλλά ανακάλεσε αμέσως την επιχείρησή της όταν η Μόσχα την προειδοποίησε πως ενδεχομένως οι στόχοι της να είναι κυβερνητικές δυνάμεις
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Η Ρωσία θα συνεχίσει να στηρίζει την Κούβα», λέει η Ζαχάροβα μετά τη δίωξη των ΗΠΑ στον Ραούλ Κάστρο
«Επαναλαμβάνουμε την πλήρη αλληλεγγύη μας με την Κούβα και καταδικάζουμε κατηγορηματικά απόπειρες χονδροειδούς ανάμιξης στις εσωτερικές υποθέσεις ενός κυρίαρχου κράτους» ανέφερε
Μαρία Ζαχάροβα
«Λίστα εξόντωσης» του Ισραήλ για τους δράστες της 7ης Οκτωβρίου – Το σχέδιο καταδίωξης της Χαμάς και η μυστική μονάδα «NILI»
Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, οι ισραηλινές υπηρεσίες έχουν καταρτίσει εκτενή λίστα υπόπτων που συνδέονται με τις επιθέσεις της Χαμάς, με στόχο τη σύλληψη ή εξουδετέρωσή τους
Μαχητές της Χαμάς στη Γάζα
Αδελφές οι τρεις γυναίκες που βρέθηκαν νεκρές στη θάλασσα στο Μπράιτον - Μυστήριο με τις συνθήκες θανάτου
Οι σοροί τους ανασύρθηκαν τα ξημερώματα της 13.05.2026 - Η αστυνομία έχει ήδη εξετάσει εκατοντάδες ώρες υλικού από κάμερες ασφαλείας και πραγματοποιεί εκτεταμένες έρευνες στην παραλιακή περιοχή
Το σημείο όπου βρέθηκαν νεκρές οι τρεις αδελφές στο Μπράιτον
Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου στο Μόντρεαλ - Δεν του επετράπη η είσοδος στις ΗΠΑ γιατί μετέφερε ύποπτο κρούσμα Έμπολα
Ο επιβάτης της πτήσης της Air France την Τετάρτη προερχόταν από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό όπου έχει κηρυχτεί επιδημία του Έμπολα, είναι ασυμπτωματικός
Boeing 787 Dreamliner Air France landing at Chalon Vatry airport for a training flight