Σάββατο, 11 Μαΐ
16oC Αθήνα

Καλιφόρνια: Αγνοούνται ακόμα 563 άνθρωποι – 86 οι νεκροί από τις φωτιές

Καλιφόρνια: Αγνοούνται ακόμα 563 άνθρωποι – 86 οι νεκροί από τις φωτιές
Φωτογραφία Reuters

Ημέρα των Ευχαριστιών σήμερα στις ΗΠΑ αλλά δυστυχώς κάποιοι έχουν βυθιστεί στο πένθος. Είναι εκείνοι που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους στις φωτιές στην Καλιφόρνια.

Ο νεότερος απολογισμός των αρχών αναφέρει πως οι νεκροί από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Καλιφόρνια έφτασαν πλέον τους 86! 83 άνθρωποι χάθηκαν από τη φωτιά στα βόρεια και άλλοι τρεις από εκείνη στα νότια.

Η αποκαλούμενη Camp Fire στο βόρειο τμήμα της Πολιτείας της Καλιφόρνιας έχει κοστίζει τη ζωή σε 83 ανθρώπους, ενώ άλλοι 563 παραμένουν αγνοούμενοι, ανακοίνωσε ο σερίφης της κομητείας Μπιούτ, Κόρι Χόνι. Ο αριθμός των αγνοουμένων αναθεωρήθηκε προς τα κάτω, αφού η προηγούμενη ενημέρωση, μια μέρα πριν, ανέφερε πως στη λίστα με τους αγνοούμενους βρίσκονταν 870 ονόματα!

Την Τετάρτη βρέθηκαν άλλες δυο σοροί από τους πυροσβέστες και τα σωστικά συνεργεία που συνεχίζουν χωρίς σταματημό τις έρευνες στα καμένα. Οι δυο νεκροί εντοπίστηκαν σε κτίρια στις πόλεις Παραντάις και Μαγκάλια.

Φωτογραφία Reuters

Ανήμερα της Ημέρας των Ευχαριστιών, οι διασώστες δεν θα πάρουν ρεπό. Οι έρευνες δεν θα σταματήσουν. Σε ορισμένες περιπτώσεις, όμως, δεν αποκλείεται να αναγκαστούν να το κάνουν, αφού την Τετάρτη το βράδυ άρχισε να βρέχει και υπάρχει κίνδυνος κατολισθήσεων!

«Σας διαβεβαιώ ότι θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε γιατί είναι σημαντική η δουλειά που κάνουμε» τόνισε ο σερίφης Χόνι. Η αλλαγή του καιρού (η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει προειδοποιήσει για καταρρακτώδεις βροχές έως το Σάββατο) κάνει ακόμη πιο δύσκολη την αναζήτηση στις περιοχές που έχουν γίνει στάχτη από τη φωτιά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ και nbcnews.com

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις