Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Καλιφόρνια: Αυτοκτόνησε ο δράστης της επίθεσης στο φεστιβάλ τροφίμων

Καλιφόρνια

Μια διαφορετική εκδοχή από εκείνη που είχε αρχικά είχε δώσει η αστυνομία για το θάνατο του 19χρονου που σκόρπισε τρόμο πριν από μια εβδομάδα σε φεστιβάλ τροφίμων κοντά στο Σαν Χοσέ στην Καλιφόρνια διατυπώνει ο ιατροδικαστής.

Ο 19χρονος Γουίλιαμ Σαντίνο Λεγκάν, ο ακροδεξιός δράστης της αιματηρής επίθεσης στην Καλιφόρνια, αυτοκτόνησε και δεν έπεσε νεκρός από πυρά της αστυνομίας.

Αυτό έδειξε η νεκροψία – νεκροτομή που έγινε στο πτώμα του 19χρονου. Πως δηλαδή ο Λεγκάν έπεσε νεκρός από τραύμα που προκάλεσε ο ίδιος στον εαυτό του, δήλωσε εκπρόσωπος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της Κομητείας Σάντα Κλάρα.

Το ιατροδικαστικό πόρισμα πως ο δράστη αυτοκτόνησε έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την επίσημη εκδοχή της αστυνομίας. Σύμφωνα με αυτή, αστυνομικοί που έκαναν περιπολία στο χώρο της εκδήλωσης ενεπλάκησαν σε ανταλλαγή πυρών με τον ένοπλο και τον εξουδετέρωσαν μερικά λεπτά αφότου άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως ανυποψίαστους πολίτες που βρίσκονταν στο χώρο όπου διεξαγόταν το γαστρονομικό φεστιβάλ.

Ο 19χρονος βρέθηκε στο Gilroy Garlic Festival, στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως το πλήθος που είχε πάει στο φεστιβάλ για την τελευταία μέρα των εκδηλώσεων. Σκότωσε τρεις ανθρώπους, ένα εξάχρονο αγόρι ανάμεσά τους, πριν αυτοκτονήσει, σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή. Κατά την επίθεση τραυματίστηκαν τουλάχιστον 10 άνθρωποι.

Ο Γουίλιαμ Σαντίνο Λεγκάν είχε αφήσει να πλανάται η απειλή επίθεσης στην έκθεση κι είχε εκφράσει ακροδεξιές απόψεις σε αναρτήσεις του στα social media μερικές ημέρες πριν διαπράξει την επίθεση της περασμένης Κυριακής.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις