Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Καλιφόρνια: Γονείς – τέρατα κρατούσαν αιχμάλωτα τα παιδιά τους [pics, vids]

Καλιφόρνια οικογένεια παιδιά

Θα μπορούσε να είναι σενάριο ταινίας. Ή ενός επεισοδίου της σειράς Criminal Minds. Κι όμως, δεν είναι μυθοπλασία. Είναι αλήθεια. Φρικιαστική αλήθεια: ένα ζευγάρι κρατούσε αιχμάλωτα τα παιδιά του μέσα στο σπίτι τους στην Καλιφόρνια.

Τα θύματα της φρίκης στην πόλη Πέρις της Καλιφόρνια είναι 13, 10 κορίτσια και τρία αγόρια. Είναι τα παιδιά, ηλικίας 2 έως 29 ετών, του 57χρονου Ντέιβιντ Άλεν Τέρπιν και της 49χρονης συζύγου του Λουίζα Άννα. Η αποκάλυψη των όσων περνούσαν ήρθε στο φως όταν η 17χρονη κόρη του ζευγαριού κατάφερε να δραπετεύσει και να ειδοποιήσει τις αρχές.

Τα έξι από τα παιδιά είναι ανήλικα και τα υπόλοιπα επτά άνω των 18. Αφηγήθηκαν στους αστυνομικούς ότι λιμοκτονούσαν. Δεν είναι σαφές γιατί οι γονείς κρατούσαν τα παιδιά τους σε κατάσταση αιχμαλωσίας.

Λουίζα Άννα και Ντέιβιντ Άλεν Τέρπιν

Οι αστυνομικοί βρήκαν τα 12 παιδιά σε άθλια κατάσταση. Αλυσοδεμένα στα κρεβάτια τους μέσα σε ένα δωμάτιο γεμάτο βρωμιά, στα όρια της λιμοκτονίας. Ο Τέρπιν και η σύζυγός του συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν. Θα οδηγηθούν στο δικαστήριο, πιθανότατα την Πέμπτη. Κατηγορούνται για βασανιστήρια και ότι έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή παιδιών.

Η απόδραση

Το δράμα των 13 παιδιών (εκ των οποίων πλέον κάποια είναι ενήλικες!) ήρθε στο φως όταν ένα 17χρονο κορίτσι κατάφερε να “δραπετεύσει” από τα δεσμά της. Κατάφερε να βρει μέσα στο σπίτι ένα κινητό και με αυτό να καλέσει στον αριθμό έκτακτης βοήθειας (911).

Όλα έγιναν την Κυριακή. Τότε η 17χρονη ειδοποίησε τις αρχές. Οι αστυνομικοί δεν πίστευαν στα μάτια τους με όσα αντίκρισαν. Αρχικά νόμιζαν ότι το κορίτσι που τους ειδοποίησε ήταν 10 ετών.

Σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη της κομητείας Ρίβερσαϊντ, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν του 12 αιχμαλώτους, που αρχικά πίστευαν ότι όλα τους ήταν μικρά παιδιά, αλυσοδεμένους σε κρεβάτια μέσα στο σπίτι.

«Έπαθαν σοκ όταν ανακάλυψαν ότι τα επτά ήταν στην πραγματικότητα ενήλικες. Τα θύματα έμοιαζαν υποσιτισμένα και ήταν πολύ βρώμικα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου του σερίφη.

Τα τέρατα της Καλιφόρνια

Οι γονείς των θυμάτων, ο Ντέιβιντ Άλεν Τέρπιν, 57 ετών, και η Λουίζα Άννα Τέρπιν, 49 ετών, συνελήφθησαν και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βασανιστήρια και διότι έθεσαν τη ζωή παιδιών σε κίνδυνο.

Η χρηματική εγγύηση που ορίστηκε ότι θα πρέπει να καταβληθεί για την προσωρινή αποφυλάκισή τους ορίστηκε στα 9 εκατομμύρια δολάρια.

Η πόλη Πέρις βρίσκεται δυο ώρες με το αυτοκίνητο νοτιοανατολικά του Λος Άντζελες. Η συνοικία όπου έμενε η οικογένεια είναι νεόδμητη και αποτελείται από μονοκατοικίες, συνήθως ενός επιπέδου.

Το σπίτι του τρόμου στην πόλη Πέρις της Καλιφόρνια

Οι γείτονες που… έπεσαν από τα σύννεφα

Οι κάτοικοι της περιοχής έμειναν άναυδοι όταν έμαθαν τι γινόταν στο σπίτι της οικογένειας Τέρπιν. Κάποιοι δεν γνώριζαν καν πως ο 57χρονος και η 49χρονη είχαν παιδιά. Ένας άλλος γείτονες υποστήριξε ότι δεν γνώριζε την οικογένεια Τέρπιν και πως δεν είχε παρατηρήσει τίποτε ασυνήθιστο στη γειτονιά.

Το πιο εξοργιστικό ήταν η δήλωση μιας γυναίκας. Η Άντρια Βαλντές είπε πως είχε δει τα παιδιά. Και αστειεύτηκε (!) λέγοντας πως έμοιαζαν με βαμπίρ από τη σειρά βιβλίων Twilight, γιατί ήταν χλωμά και έβγαιναν μόνο το βράδυ.

Οι “ευτυχισμένες” στιγμές στο Facebook

Φωτογραφίες και video στο Facebook δείχνουν πως οι Τέρπιν έκρυβαν πολύ καλά αυτό που έκαναν στα παιδιά τους.

Υπάρχουν στιγμιότυπα από τελετή (στο Λας Βέγκας την οποία κάνει ένας… Έλβις) που ανανεώνουν τους όρκους τους.

https://youtu.be/dkQkHIY_1Lo

Μαζί τους είναι και τα 13 τους παιδιά, ντυμένα ομοιόμορφα. Τα 10 κορίτσια φορούν ροζ φορέματα και άσπρα παπούτσια ενώ τα αγόρια φορούν κοστούμια με μοβ γραβάτες και έχουν κουρεμένα τα μαλλιά τους όπως ο πατέρας τους.

Σε άλλη φωτογραφία, η οικογένεια φωτογραφίζεται χαμογελαστή στη Disneyland ενώ σε άλλη σε άλλη τα παιδιά φορούν μπλούζες που γράφουν “Thing 1” έως “Thing 13”.

Καλιφόρνια οικογένεια παιδιά

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Daily Mail
Φωτογραφίες: Reuters, EPA, Facebook

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις