Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Καλπάζει ο κορονοϊός στη Λατινική Αμερική: Χιλιάδες κρούσματα σε Μεξικό και Χιλή

Καλπάζει ο κορονοϊός στη Λατινική Αμερική: Χιλιάδες κρούσματα σε Μεξικό και Χιλή
Φωτογραφία Αρχείου

Βαρύς εξακολουθεί να είναι ο απολογισμός της πανδημίας στη Λατινική Αμερική. Μεξικό και Χιλή συνεχίζουν να καταγράφουν καθημερινά χιλιάδες νέα κρούσματα κορονοϊού και εκατοντάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας της Covid-19.

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε την Δευτέρα (1/2) ότι τις προηγούμενες 24 ώρες άλλοι 564 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, ενώ επιβεβαιώθηκαν 5.448 κρούσματα. Ο απολογισμός της πανδημίας στη λατινοαμερικάνικη χώρα έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 159.100 νεκρούς επί συνόλου 1.869.708 μολύνσεων, κατά τα επίσημα δεδομένα. 

Το Μεξικό καταγράφει τον τρίτο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας παγκοσμίως σε απόλυτους αριθμούς.

Ο Ούγο Λόπες Γκατέλ, ο υφυπουργός Υγείας του Μεξικού, στον οποίο έχει ανατεθεί ο συντονισμός των προσπαθειών αντιμετώπισης της πανδημίας, δήλωσε χθες ότι η χώρα αναμένει εντός του μήνα από 1,6 ως 2,75 εκατ. δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca για τον νέο κορονοϊό μέσω του COVAX, μηχανισμού του οποίου ηγείται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Σχεδόν 3.800 κρούσματα σε 24 ώρες στη Χιλή 

Τις προηγούμενες 24 ώρες, στο Μεξικό επιβεβαιώθηκαν 3.799 κρούσματα κορονοϊού, με το σύνολο των μολύνσεων να φθάνει τις 730.888. Όπως ανακοίνωσε την Δευτέρα (1/2) το υπουργείο Υγείας, τα «ενεργά» κρούσματα υπολογίζονται στα 25.589.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, την Δευτέρα (1/2) άλλοι 85 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό της πανδημίας στη χώρα της Λατινικής Αμερικής να φθάνει τους 18.537 νεκρούς ως εδώ.

Οι αρχές έχουν επιβάλλει καραντίνα σε διάφορες περιοχές στο βόρειο και στο νότιο τμήμα εν μέσω έξαρσης της πανδημίας, ενώ ασθενείς σε σοβαρή και κρίσιμη κατάσταση πλέον διακομίζονται σε νοσοκομεία στην μητροπολιτική περιοχή του Σαντιάγο.

Εντός εβδομάδας αρχίζει ο εμβολιασμός για τον νέο κορονοϊό περίπου 5 εκατομμυρίων ανθρώπων που θεωρείται πως ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου. Η ανοσοποίηση του γενικού πληθυσμού αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο δεύτερο τρίμηνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις