Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

«Καλπάζει» ο κορονοϊός στην Γερμανία: Εκτόξευση κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο

«Καλπάζει» ο κορονοϊός στην Γερμανία: Εκτόξευση κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 17.504 με τον συνολικό αριθμό να φθάνει πλέον τα 2.612.268, σύμφωνα με το ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI). Ο αριθμός των καταγεγραμμένων θανάτων αυξήθηκε κατά 227 το τελευταίο 24ωρο και τα θύματα της πανδημίας μέχρι αυτή τη στιγμή είναι 74.132. 

Πρόκειται για την μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφεται στην Γερμανία από τις 22 Ιανουαρίου, ενώ ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ανά 100.000 ανθρώπους σε διάστημα επτά ημερών αυξήθηκε σε 90, συγκριτικά με 86 μία ημέρα νωρίτερα. Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με το τρίτο κύμα της πανδημίας, στο οποίο συνέβαλε η χαλάρωση των περιορισμών τις τελευταίες εβδομάδες ενώ εξαπλώνεται ένα πιο μεταδοτικό παραλλαγμένο στέλεχος του ιού, όπως ανέφερε το RKI, προβλέποντας μεγάλο άλμα στα κρούσματα τις επόμενες εβδομάδες.

Click4more: Κορονοϊός – Νέα έρευνα: Ποιοι κινδυνεύουν με επαναλοίμωξη

Σε αυτό κάθε άλλο παρά βοήθησε η βραδεία κυκλοφορία των εμβολίων, που επλήγη περαιτέρω από την απόφαση αυτή την εβδομάδα να ανασταλεί η χρήση του σκευάσματος της AstraZeneca λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και οι επικεφαλής των κρατιδίων της χώρας συμφώνησαν σε μια σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών νωρίτερα αυτό τον μήνα με ένα «φρένο έκτακτης ανάγκης» προκειμένου να επιτρέψουν στις αρχές να επιβάλουν εκ νέου περιορισμούς εάν οι αριθμοί των κρουσμάτων ξεπεράσουν τους 100 ανά 100.000 για τρεις διαδοχικές ημέρες. Η επόμενη συνεδρίασή τους είναι προγραμματισμένη για τις 22 Μαρτίου.

Click4more: Κορονοϊός: Ασθενείς με μακρά Covid νιώθουν καλύτερα μετά τον εμβολιασμό τους

Κάποιοι ειδικοί ζητούν από την κυβέρνηση να μην δίνει τόση σημασία στα ποσοστά των κρουσμάτων, σημειώνοντας ότι όσο διενεργούνται περισσότερα τεστ, θα υπάρχουν περισσότερα θετικά αποτελέσματα, παρόλο που ο αριθμός των μεγαλύτερων σε ηλικία ανθρώπων που προσβάλλονται μειώνεται λόγω των εμβολιασμών.

«Αυτός ο αριθμός είναι ιδιαίτερα προβληματικός», δήλωσε στο Neue Berliner Redaktionsgesellschaft ο Γιούργκεν Βίντελερ, επικεφαλής του Ινστιτούτου για την Ποιότητα και την Αποδοτικότητα στην Υγειονομική Περίθαλψη (IQWIG).

Οι συνομιλίες μεταξύ της Μέρκελ και των 16 επικεφαλής των κρατιδίων για την εμβολιαστική εκστρατεία, ιδιαίτερα για τη χρήση οικογενειακών γιατρών για τη χορήγηση των εμβολίων κατά της COVID-19, αναμένεται να διεξαχθούν αύριο. Η Μέρκελ έχει πει ότι σε όλους τους Γερμανούς θα έχουν προσφερθεί εμβόλια έως τις 21 Σεπτεμβρίου –πέντε ημέρες πριν από τις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις