Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Καλπάζει ο κορονοϊός στην Ουγγαρία: 103 θάνατοι και 4.140 νέα κρούσματα

κορονοϊός
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Η Ουγγαρία κατέγραψε την Τρίτη 103 νέους θανάτους από κορονοϊό, πλησιάζοντας το ημερήσιο ρεκόρ θανάτων του Σαββάτου (07/11) που ήταν 107. Την ίδια ώρα, τα νέα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 4.140, όπως αναφέρει ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Η ίδια ανακοίνωση προσθέτει ότι ο αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών με COVID-19 ανήλθε σε 6.153 με αριθμό ρεκόρ 461 ασθενών σε αναπνευστήρες. Σημειώνεται ότι μέχρι τη Δευτέρα (09/11) η Ουγγαρία είχε καταγράψει τον τρίτο υψηλότερο ρυθμό θανάτων ανά 100.000 ανθρώπους στην Ευρώπη για τις τελευταίες δύο εβδομάδες με βάση στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Πρόληψη και τον Έλεγχο των Ασθενειών, μιας υπηρεσίας της ΕΕ.

Σε μια αλλαγή της πολιτικής του να αποφεύγει τους αυστηρούς περιορισμούς για να προστατεύει την οικονομία ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν ανακοίνωσε μερικό lockdown από την Τετάρτη (11/11) για να αποφευχθεί ο κορεσμός των νοσοκομείων από τους ασθενείς με COVID-19.

Η κίνηση αυτή ακολούθησε την έκκληση του σωματείου των εκπαιδευτικών της χώρας προς τους γονείς να κρατούν τα παιδιά τους στο σπίτι για να προστατευθούν οι καθηγητές και οι γονείς από την πανδημία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις