Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Καλπάζει ο κορονοϊός στις ΗΠΑ: Ένα εκατ. κρούσματα σε λιγότερο από έναν μήνα

ΗΠΑ

Ασταμάτητος συνεχίζει να σαρώνει τις ΗΠΑ ο κορονοϊός. Τα κρούσματα έχουν πλέον ξεπεράσει τα 8 εκατομμύρια και οι θάνατοι είναι περισσότεροι από 217.000!

Τα νεότερα στοιχεία από την επέλαση της πανδημίας στις ΗΠΑ δείχνουν ότι μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα καταγράφηκαν σχεδόν ένα εκατομμύριο κρούσματα! Και αυτό γιατί καταγράφεται νέα ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού καθώς ο καιρός γίνεται ψυχρότερος.

Στις ΗΠΑ εντοπίστηκαν 60.000 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα την Τετάρτη (14.10.2020), ο υψηλότερος αριθμός από τις 14 Αυγούστου, με αύξηση των περιπτώσεων σε όλες τις περιοχές της, ειδικά στις μεσοδυτικές πολιτείες.

Click4more Εκλογές ΗΠΑ: Άνευ προηγουμένου συμμετοχή, 18 εκατ. έχουν ήδη ψηφίσει – Κάποιοι περίμεναν 10 ώρες!

Αφότου άρχισε να εξαπλώνεται η πανδημία στις ΗΠΑ, έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της COVID-19 πάνω από 217.000 άνθρωποι στις ΗΠΑ. Πρόκειται για τον βαρύτερο απολογισμό στον πλανήτη.

Φόβοι για ακόμη περισσότερους νεκρούς στις ΗΠΑ

Τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) έδωσαν χθες (15.10.2020) στη δημοσιότητα νέα πρόβλεψη που κάνει λόγο για 229.000 ως 240.000 νεκρούς εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού στις ΗΠΑ ως τις 7 Νοεμβρίου.

Ειδικοί σε θέματα δημόσιας υγείας προειδοποιούσαν εδώ και καιρό ότι ο ψυχρότερος καιρός θα ευνοούσε την εξάπλωση του ιού.

Σύμφωνα με ανάλυση του Reuters, 25 πολίτες έχουν καταγράψει ρεκόρ νέων κρουσμάτων μέσα στον Οκτώβριο. Στις μεσοδυτικές πολιτείες, τα ημερήσια κρούσματα έσπασαν ρεκόρ φθάνοντας τα 22.000, όπως και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, για 10 συνεχή ημέρα.

Στο Ουισκόνσιν, οι αρχές άνοιξαν νοσοκομείο εκστρατείας έξω από το Μιλγουόκι για την αντιμετώπιση της έλλειψης κλινών για ασθενείς με την COVID-19. Χθες Πέμπτη οι αρχές στο Ουισκόνσιν κατέγραψαν νέο ρεκόρ 4.000 μολύνσεων.

Σε ορισμένες περιοχές του Ουισκόνσιν, η πληρότητα των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) έχει φτάσει το 90%, ενώ τις τελευταίες έξι εβδομάδες, ο ημερήσιος απολογισμός των θυμάτων έχει υπερτριπλασιαστεί, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές.

Σε όλη τη χώρα, αναφέρθηκαν 37.000 εισαγωγές σε νοσοκομεία, ο υψηλότερος αριθμός από την 28η Αυγούστου.

Η Καλιφόρνια παραμένει η πολιτεία με την υψηλότερο αριθμό μολύνσεων από τον κορονοϊό στη χώρα, ακολουθούμενη από το Τέξας, τη Φλόριντα, τη Νέα Υόρκη και την Τζόρτζια. Σε αυτές τις πέντε πολιτείες αντιστοιχεί περί το 40% του συνόλου των κρουσμάτων μόλυνσης στις ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις