Κόσμος

Κάμαλα Χάρις: Ο 99χρονος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ «ελπίζει να ζήσει» για να την ψηφίσει

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρώην πρόεδρος Τζίμι Κάρτερ, 99 ετών, ελπίζει «να ζήσει αρκετά» για να ψηφίσει την Κάμαλα Χάρις στις εκλογές του Νοεμβρίου για την ανάδειξη νέου Προέδρου των ΗΠΑ.

Ο 99χρονος Τζίμι Κάρτερ, ο οποίος δέχεται παρηγορητική φροντίδα στο σπίτι του από τον Φεβρουάριο του 2023, ελπίζει να ζήσει ακόμη αρκετά για να προλάβει να ψηφίσει την Κάμαλα Χάρις στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ τον Νοέμβριο, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα «Atlanta Journal-Constitution».

Η εφημερίδα, που κυκλοφορεί στην Πολιτεία της Τζόρτζια απ’ όπου κατάγεται ο Κάρτερ, μετέφερε το Σάββατο (03.08.2024) δηλώσεις ενός εγγονού του πρώην προέδρου, ο οποίος την 1η Οκτωβρίου θα κλείσει έναν αιώνα ζωής. Ο Κάρτερ απάντησε αυτήν την εβδομάδα σε μία ερώτηση του γιου του, του Τσιπ Κάρτερ, που ήθελε να μάθει αν ελπίζει να γιορτάσει τα γενέθλιά του.

«Προσπαθώ απλώς να αντέξω για να μπορέσω να ψηφίσω την Κάμαλα Χάρις», απάντησε ο Τζίμι Κάρτερ, σύμφωνα με τον εγγονό του, τον Τζέισον.

Ο Τζίμι Κάρτερ «είναι ζωηρός και ενδιαφέρεται για την πολιτική και τον πόλεμο στη Γάζα» τις τελευταίες ημέρες, πρόσθεσε ο εγγονός του.

Ο Κάρτερ (1977 – 1981) είναι ο γηραιότερος εν ζωή πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η Κάμαλα Χάρις, 59 ετών, εξασφάλισε το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου μετά την απόφαση του Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την κούρσα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Άνδρας στην Βρετανία υποδυόταν την πρώην σύντροφό του στο Tinder και έστελνε αγνώστους σπίτι της για να την βιάσουν
Ο Άσαντ Χουσεΐν είχε συστηθεί με ψεύτικο όνομα στην 36χρονη, και αφού χώρισαν έστελνε μηνύματα σε άνδρες λέγοντάς τους να πάνε σπίτι της με την ψευδή δικαιολογία ότι πρόκειται για μια «σεξουαλική φαντασίωση» της
iStock
Οι ΗΠΑ έπληξαν και ακινητοποίησαν δύο τάνκερ του Ιράν στα Στενά του Ορμούζ – Αναφορές για σποραδικές συγκρούσεις
Οι αμερικανικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον δύο πετρελαιοφόρων με ιρανική σημαία που προσπαθούσαν να καταπλεύσουν σε ιρανικό λιμάνι στον Κόλπο του Ομάν
Το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Ross που συνοδεύει το αεροπλανοφόρο USS George H.W. Bush στη Μέση Ανατολή