Κόσμος

Κάμερον: “Ο Κόρμπιν δείχνει συμπάθεια στην τρομοκρατία”

Σφοδρή επίθεση εναντίον του νέου ηγέτη του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, κατηγορώντας τον ότι δείχνει "συμπάθεια στην τρομοκρατία", στην ομιλία που εκφώνησε κατά την τελευταία ημέρα του συνεδρίου του Συντηρητικού Κόμματος στο Μάντσεστερ.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Χιλιάδες λέξεις γράφτηκαν για τον νέο ηγέτη των Εργατικών. Όμως στην πραγματικότητα, δεν χρειάζεται να ξέρετε παρά μόνο ένα πράγμα: πιστεύει ότι ο θάνατος του Οσάμα μπιν Λάντεν ήταν μια τραγωδία” είπε ο Κάμερον ενώπιον υποστηρικτών και στελεχών του κόμματός του.

“Ε, όχι. Η τραγωδία είναι οι σχεδόν 3.000 άνθρωποι που σκοτώθηκαν ένα πρωί στη Νέα Υόρκη”, συνέχισε, αναφερόμενος στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

“Φίλοι μου, δεν μπορούμε να αφήσουμε αυτόν τον άνθρωπο να διασπείρει στη χώρα που αγαπούμε αυτήν την ιδεολογία που απειλεί την ασφάλεια, που δείχνει συμπάθεια στην τρομοκρατία και οδηγεί στο μίσος απέναντι στη Βρετανία” είπε καταχειροκροτούμενος ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Η επίθεση αυτή έγινε με αφορμή μια δήλωση που είχε κάνει το 2011 ο Κόρμπιν ο οποίος όμως χρησιμοποίησε τη λέξη “τραγωδία” για να εκφράσει την αντίθεσή του στην εκτέλεση του μπιν Λάντεν από τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις στο Πακιστάν καθώς έτσι ο ηγέτης της Αλ Κάιντα δεν οδηγήθηκε ποτέ ενώπιον της δικαιοσύνης.

Ο Κάμερον επανέλαβε ότι δεν σκοπεύει να διεκδικήσει και τρίτη θητεία στην πρωθυπουργία στις εκλογές του 2020 και είπε ότι το πρόγραμμα της κυβέρνησής του για τα επόμενα πέντε χρόνια θα επικεντρωθεί γύρω από μια ιδέα: να καταστεί η Βρετανία μια χώρα “πιο ισχυρή”, όπου “οι ενοικιαστές θα γίνουν ιδιοκτήτες και οι υπάλληλοι εργοδότες (…) και όπου ο εξτρεμισμός θα νικηθεί μια και καλή”. Δεσμεύτηκε επίσης ότι θα λάβει μέτρα εναντίον των σχολείων που ωθούν τους μαθητές τους στη θρησκευτική ριζοσπαστικοποίηση.

“Να μην έχετε καμία αμφιβολία: αν διδάσκετε τη μισαλλοδοξία, θα σας κλείσουμε”, κατέληξε.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χτύπημα σε στρατιωτική εγκατάσταση στο Ιράν, κοντά στην Μπουσέρ όπου βρίσκεται πυρηνικός σταθμός - Προειδοποίηση Αραγτσί για νέα «στρατιωτική επιχείρηση»
Δύο εκρήξεις ακούστηκαν κοντά στην πόλη Μπουσέρ και την κοντινή πόλη Τσογκαντάκ στο νότιο Ιράν, τρεις στην πόλη Κοναράκ, καθώς και στην πόλη-λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς
Ιράν
Ανανεώθηκε πριν 41 λεπτά
Εικόνες καταστροφής από το σπίτι του Χαμενεΐ μετά τις φονικές επιθέσεις από ΗΠΑ και Ισραήλ - Θρήνος στην κηδεία του πρώην Ιρανού ηγέτη
Η ταφή στην πατρίδα του Χαμενεΐ έρχεται μετά από μια εβδομάδα συγκεντρώσεων και τελετών πένθους για τον δολοφονημένο ηγέτη που πραγματοποιήθηκαν σε όλο το Ιράν
Πενθούντες συγκεντρώνονται την ημέρα της ταφής του εκλιπόντος Ανώτατου Ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ο οποίος σκοτώθηκε στις 28 Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών του Ισραήλ και των ΗΠΑ, στο Μασχάντ
Αυτά είναι τα όπλα που έδωσε ως δώρα ο Ερντογάν στους ηγέτες του ΝΑΤΟ
Ευρωπαίοι ηγέτες, μεταξύ των οποίων ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας Κίρ Στάρμερ και ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Ρομπ Τζέτεν δήλωσαν δημοσίως ότι θα αφήσουν τα πιστόλια τους στην Τουρκία
Lithuanian President's Office