Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

“Καμπανάκι” Μέρκελ: Ο κορονοϊός θα κυριαρχεί στη ζωή μας για πολύ ακόμη

“Καμπανάκι” Μέρκελ: Ο κορονοϊός θα κυριαρχεί στη ζωή μας για πολύ ακόμη
Φωτογραφία Αρχείου

Στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού είναι αφιερωμένο και το νέο εβδομαδιαίο βιντεοσκοπημένο μήνυμα της καγκελαρίου ‘Αγγελα Μέρκελ, η οποία ζήτησε εκ νέου «μεγάλη προσοχή» από τους πολίτες, χωρίς να δώσει ελπίδες για σύντομη χαλάρωση των περιορισμών. Η Γερμανία επέβαλε νέους περιορισμούς για να περιορίσει τη διάδοση του COVID-19 στις αρχές Νοεμβρίου, κλείνοντας εστιατόρια, μπαρ και γυμναστήρια και θέτοντας όρια στον αριθμό των ατόμων που μπορούν να συναντηθούν σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους.

«Ο χειμώνας μπροστά μας θα είναι πολύ απαιτητικός για όλους μας. Ο κορονοϊός θα κυριαρχεί στη ζωή μας για πολύ ακόμη», δήλωσε η κ. Μέρκελ, ενόψει και της αυριανής τηλεδιάσκεψης που θα έχει με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων, κατά την οποία θα αξιολογηθεί η κατάσταση και ενδεχομένως θα ληφθούν αποφάσεις για αυστηροποίηση του μέχρι τώρα «μερικού lockdown».

Στο καθιερωμένο μήνυμά της, η καγκελάριος επισήμανε για μια ακόμη φορά ότι «δεν μπορούμε να συναντιόμαστε χωρίς να ανησυχούμε», ενώ αναφέρθηκε στις δυνατότητες επικοινωνίας που παρέχει η τεχνολογία, οι οποίες ωστόσο, όπως είπε, «δεν αποτελούν υποκατάστατο της προσωπικής συνάντησης».

Click4more: Γερμανία: Το ξεκόβει ο υπουργός Οικονομίας – Τουλάχιστον μέχρι τις αρχές του 2021 περιοριστικά μέτρα

Το βίντεο για τους νέους που έγινε viral

Ένας χαμός γίνεται στο διαδίκτυο με βίντεο 90” δευτερολέπτων για τον Covid19 και τον… καναπέ. Πρόκειται για νέα καμπάνια της γερμανικής κυβέρνησης για πανδημία που την βλέπει αλλιώς. Στο βίντεο που κυκλοφορεί κι έγινε viral ο… ταπεινός καναπές γίνεται ήρωας στον παγκόσμιο αγώνα κατά του κορονοϊού.

Το διάρκειας 1,5 λεπτού μήνυμα ξεκινά με έναν ηλικιωμένο να θυμάται την “υπηρεσία” του στο έθνος όταν ήταν απλώς ένας νεαρός μαθητής “το χειμώνα του 2020, όταν τα μάτια ολόκληρης της χώρας ήταν πάνω μας”.

“Ήμουν μόλις 22 ετών και σπούδαζα μηχανική”, συνεχίζει, “όταν χτύπησε το δεύτερο κύμα”.

Δείτε το βίντεο: 

 

Με μουσική υπόκρουση από βιολιά και ηχητικές εκρήξεις, το σκηνικό αλλάζει και ο αφηγητής εμφανίζεται ως ένας νεαρός.

“Ξαφνικά η μοίρα αυτής της χώρας βρισκόταν στα χέρια μας”, λέει. “Έτσι συγκεντρώσαμε όλο το θάρρος μας και κάναμε ό, τι περίμενε ο κόσμος από εμάς, το μόνο σωστό πράγμα. Δεν κάναμε τίποτα!”.

Η διαφήμιση τελειώνει με ένα κυβερνητικό μήνυμα ότι “μπορείτε επίσης να γίνετε ήρωας μένοντας στο σπίτι”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις