Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

«Καμπανάκι» Μέρκελ προς την Ελλάδα για το άνοιγμα προς την Κίνα

Φωτογραφία: Ευρωκίνηση
Φωτογραφία: Ευρωκίνηση

«Η Ευρωπαϊκή ένωση οφείλει να ενεργεί ως ένα ενιαίο μπλοκ» διαμήνυσε η Άνγκελα Μέρκελ, αναφορικά με την σύναψη ισχυών δεσμών με την Κίνα. Με αυτόν τον τρόπο η Γερμανίδα καγκελάριος θέλησε να στείλει «μήνυμα» τόσο προς την Ελλάδα όσο και άλλες χώρες που επιθυμούν και επιδιώκουν τόνωση των εμπορικών τους σχέσεων με το Πεκίνο. 

Η κ, Μέρκελ μάλιστα, σε συνέντευξη που παραχώρησε το γερμανικό περιοδικό WirtschaftsWoche παρουσιάστηκε ιδιαίτερα προβληματισμένη για την πίεση που ασκεί η Κίνα σε αδύναμες οικονομικά χώρες όπως η Ελλάδα, καθώς όπως δήλωσε η ισορροπία έτσι «μετατοπίζεται»

Σύμφωνα με το skai.gr, η Γερμανίδα καγκελάριος παραδέχτηκε πως και τμήματα της Γερμανική οικονομίας βασίζονται στην συνεργασία με την Κίνα, όμως αυτές οι συζητήσεις με το Πεκίνο θα πρέπει να έχουν στόχο μια «ισορροπία» που θα ευνοεί όλες τις πλευρές.

Για αυτό εξέφρασε την άποψη πως η Κίνα θα πρέπει να «ανοίξει» περισσότερο την αγορά της στις ευρωπαϊκέ επιχειρήσεις, ενώ δεν απέκλεισε ακόμα και το ενδεχόμενο απαγόρευσης ξένων επιχειρήσεων σε τομείς της οικονομίας που είναι «κομβικοί» για την Ευρώπη. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε