Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

”Καμπανάκι” Πούτιν: Η κορύφωση της επιδημίας του κορονοϊού δεν έχει περάσει

”Καμπανάκι” Πούτιν: Η κορύφωση της επιδημίας του κορονοϊού δεν έχει περάσει

Καμπανάκι για τον κορονοϊό χτυπά ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν τονίζοντας ότι ο φόβος της επιδημίας υπάρχει ακόμα σε μεγάλο βαθμό.

Κατά την διάρκεια της διάσκεψης του Ανώτατου Συμβουλίου της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης (EAEU) ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η κορύφωση της επιδημίας του κορονοϊού στην χώρα δεν έχει περάσει ακόμη.

«Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, η κορύφωση της νόσου στη Ρωσία δεν έχει ακόμη περάσει» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος προσθέτοντας ότι «παρακολουθούμε προσεκτικά την υγειονομικο-επιδημιολογική κατάσταση στην Ρωσία, λαμβάνουμε τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης και άλλα μέτρα, ώστε να αναχαιτίσουμε την διασπορά του κορονοϊού».

Ο Ρώσος πρόεδρος προσέθεσε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες επιβαρύνεται ουσιαστικά το σύστημα υγείας και επισήμανε ότι για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού είναι απαραίτητη η συνεργασία όλων των χωρών και των χωρών μελών της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης.

Τέλος ο Βλαντίμιρ Πούτιν, επισήμανε την ανάγκη λήψης εκτάκτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, ενώ τόνισε ότι τα στρατιωτικά νοσοκομεία που δέχονται ασθενείς με κορονοϊό θα χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση που αυτό καταστεί αναγκαίο για του πολίτες. Παράλληλα υπενθύμισε ότι αυτή τη στιγμή χτίζονται με πρωτοβουλία του ρωσικού υπουργείου Άμυνας 16 εξειδικευμένα νοσοκομεία τα οποία θα παραδοθούν σύντομα.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις