Κόσμος

Καναδάς: Δεν αποχωρούν οι νταλικέρηδες από την Οτάβα – Ζητούν άρση του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι οδηγοί φορτηγών, που έχουν αποκλείσει το κέντρο της Οτάβας εδώ και έξι ημέρες ξεκαθάρισαν πως δεν θα αποχωρήσουν μέχρι η κυβέρνηση του Καναδά να αποσύρει το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά της Covid-19.

Παρά τα παράπονα των κατοίκων σχετικά με τον θόρυβο, τη ρύπανση και την επιθετική συμπεριφορά από μερίδα οδηγών, η αστυνομία της Οτάβας δεν έχει διαλύσει τη διαμαρτυρία, επικαλούμενη τον κίνδυνο πρόκλησης έντασης.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε ως μια ενέργεια για να αναγκαστεί η φιλελεύθερη κυβέρνηση του πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό να αποσύρει την εντολή εμβολιασμού για τους οδηγούς φορτηγών που διασχίζουν τα σύνορα. Έκτοτε έχει μετατραπεί σε ένα κίνημα κατά του Τριντό.

«Κατανοούμε την αγανάκτησή σας… όμως η ευθύνη για την ταλαιπωρία σας επιρρίπτεται ξεκάθαρα στους ώμους των πολιτικών», δήλωσε ο επικεφαλής των διαδηλωτών Κρις Μπάρμπερ, σε μια ανακοίνωση προς τους κατοίκους της Οτάβας.

«Βρισκόμαστε εδώ και δεν πάμε πουθενά, εωσότου πετύχουμε τον στόχο μας, να δούμε ένα τέλος σε όλα τα μέτρα για την Covid-19 και με αυτό την αποκατάσταση των ελευθεριών όλων των Καναδών», σημείωσε.

Ο Καναδός πρωθυπουργός είπε τη Δευτέρα ότι οι Καναδοί έχουν αηδιάσει από τη συμπεριφορά ορισμένων διαδηλωτών και υποσχέθηκε ότι κανείς δεν θα τον εκφοβίσει.

Η αδράνεια των αστυνομικών στην Οτάβα, ορισμένοι εκ των οποίων πόζαραν σε σέλφι με τους διαδηλωτές, έρχεται σε αντίθεση με μια πιο δυναμική ανάληψη δράσης από τις αρχές στην επαρχία Αλμπέρτα, στο δυτικό τμήμα της χώρας.

Έφιπποι αστυνομικοί προσέγγισαν χθες τους οδηγούς φορτηγών που μπλόκαραν την αμερικανική μεθόριο, στην πόλη Κουτς, ωστόσο υποχώρησαν έπειτα από συγκρούσεις με διαδηλωτές.

Οι κινητοποιήσεις απειλούν, επίσης, το μέλλον του αντιπολιτευόμενου Συντηρητικού Κόμματος. Ο ηγέτης του κόμματος Έριν Ο΄ Τουλ βρίσκεται αντιμέτωπος με μια ψήφο εμπιστοσύνης σήμερα από βουλευτές που εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους, επειδή στην αρχή δεν στήριξε σθεναρά τους διαδηλωτές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Όταν η Γκιλφόιλ αγκάλιαζε τον Ρούμπιο στην Αθήνα, γνώριζε ότι θα την απομακρύνουν: Αποκαλύψεις από την δημοσιογράφο που έκανε την ερώτηση - φωτιά στον Λευκό Οίκο
Ο όγκος του υλικού που έφτανε στα χέρια της δημοσιογράφου για την Κίμπερλι Γκιλφόιλ ήταν τέτοιος που, όπως χαρακτηριστικά είπε, δεν ήξερε πια τι να το κάνει
Στιγμιότυπο από την άφιξη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Marco Rubio και την υποδοχή από την πρώην, πλέον, πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Kimberly Guilfoyle στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
17
Εντολή Ρούμπιο μετά την υπόθεση Γκίλφοϊλ προς τους Αμερικανούς διπλωμάτες: Μη χρησιμοποιείτε τα αξιώματα για προσωπικό όφελος
Παράλληλα, ο Ρούμπιο υπογράμμισε τη σημασία της τήρησης του νόμου «Hatch», ο οποίος απαγορεύει ορισμένες μορφές πολιτικής δραστηριότητας στους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους
Η πρώην, πλέον, πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Kimberly Guillfoyle με τον Marco Rubio κατά την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα στις 7 Οκτωβρίου 2026
Σκάνδαλο στο ΝΑΤΟ: 5 συλλήψεις στη Νορβηγία και καταγγελίες για δωροδοκίες και πλαστά τιμολόγια – Έρευνες σε Γερμανία και Ρουμανία
Στο μικροσκόπιο των Αρχών εταιρείες που φέρονται να υπερχρέωναν υπηρεσίες για πλοία μελών του ΝΑΤΟ - Η οικονομική ζημιά υπολογίζεται σε περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ
ΝΑΤΟ, βάση Λετονία 24