Κόσμος

Καναδάς: «Δεν θα υποκύψουμε ποτέ στις απειλές» απάντησε στον Τραμπ η υπουργός Εξωτερικών

Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Καναδά και τον Ντόναλντ Τραμπ μετά τις απειλές του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ στη γειτονική χώρα.

Η υπουργός Εξωτερικών του Καναδά Μέλανι Τζολί διαμαρτυρήθηκε για τα σχόλια που έκανε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας πως θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την «οικονομική ισχύ» της Ουάσινγκτον εναντίον της γειτονικής, συμμαχικής χώρας.

«Τα σχόλια του εκλεγμένου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ δείχνουν παντελή έλλειψη κατανόησης του τι καθιστά τον Καναδά μια ισχυρή χώρα (…) Δεν θα υποκύψουμε ποτέ απέναντι στις απειλές», έγραψε η Τζολί σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα σήμερα (07/01/2025), ο Τραμπ συνέχισε να προωθεί την ιδέα μια τεράστιας, εδαφικής επέκτασης των ΗΠΑ. Δεν είναι ωστόσο εφικτό να ξεδιαλύνει κανείς εάν πρόκειται για σοβαρά σχέδια του Ρεπουμπλικάνου ή για προκλητικές δηλώσεις με στόχο να αποσπάσει οικονομικές ή πολιτικές παραχωρήσεις από άλλες χώρες.

Μεταξύ άλλων, αρνήθηκε να αποκλείσει το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στη Γροιλανδία και στη Διώρυγα του Παναμά. Ο απόηχος της δήλωσης αυτής έφτασε μέχρι τα Ηνωμένα Έθνη.

Όταν ρωτήθηκε για αυτό το ανήκουστο σενάριο δια της βίας προσάρτησης των δύο εδαφών από τις ΗΠΑ, ο εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ απάντησε: «Ο Χάρτης (των Ηνωμένων Εθνών) λέει με σαφήνεια ότι όλες οι χώρες μέλη οφείλουν να σέβονται την εδαφική ακεραιότητα των άλλων μελών».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ομάδα χάκερ που φέρεται να σχετίζεται με το Ισραήλ έκλεψε κρυπτονομίσματα αξίας 90 εκ. δολαρίων που χρησιμοποιεί το Ιράν
Η ομάδα που φέρεται να σχετίζεται με το Ισραήλ, ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι θα «δημοσιεύσει τον πηγαίο κώδικα και τις εσωτερικές πληροφορίες της Nobitex από το εσωτερικό της δίκτυο» εντός 24 ωρών
Κυπτονομίσματα 1
Όταν οι ΗΠΑ ανέτρεψαν κυβέρνηση του Ιράν το 1953: Φωτογραφικά ντοκουμέντα από ένα παρελθόν που πλέον μπορεί να μη φαντάζει τόσο μακρινό
Με την Μέση Ανατολή να φλέγεται, όλο και περισσότεροι επικαλούνται το πραξικόπημα του 1953 που υποστηρίχθηκε από τη CIA και ανέτρεψε τον Μοσαντέγκ ως απόδειξη ότι «οι ΗΠΑ δεν είναι αξιόπιστες»
Ιράν 1953 1
Το Ισραήλ απαντά στον Ερντογάν: «Τολμά να κάνει κήρυγμα αυτός που κατέχει παράνομα τη βόρεια Κύπρο»
«Ο Ερντογάν, ο οποίος έχει κάνει ρεκόρ καταστολής των ελευθεριών και των δικαιωμάτων των πολιτών του, καθώς και της αντιπολίτευσης της χώρας του, τολμά να κάνει κήρυγμα στους άλλους»
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν 40
Συγκλονίζει ο μοναδικός επιζών του δυστυχήματος της Air India - Κουβαλάει «μπαταρισμένος» το φέρετρο του αδερφού του στην Ινδία
Το Boeing 787-8 Dreamliner με προορισμό το Λονδίνο συνετρίβη δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του την Πέμπτη από την πόλη Αχμενταμπάντ της δυτικής Ινδίας
Ινδία 4