Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Καναδάς: Φιλοπαλαιστινιακή συγκέντρωση σε μαγαζί που δειπνούσε ο Τριντό – Επέμβαση της αστυνομίας

Καναδάς: Φιλοπαλαιστινιακή συγκέντρωση σε μαγαζί που δειπνούσε ο Τριντό – Επέμβαση της αστυνομίας

Περίπου 100 αστυνομικοί έσπευσαν το βράδυ της Τρίτης σε εστιατόριο του Βανκούβερ όπου δειπνούσε ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό, για να διαλύσουν συγκέντρωση φιλοπαλαιστινίων διαδηλωτών.

Οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας απώθησαν τους διαδηλωτές και δημιούργησαν κλοιό ασφαλείας για να διευκολύνουν την έξοδο του πρωθυπουργού Τριντό από το εστιατόριο. Ένας 27χρονος συνελήφθη επειδή γρονθοκόπησε μια αστυνομικό στο πρόσωπο, σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας.

Χθες Τρίτη, ο πρωθυπουργός του Καναδά είχε απευθύνει έκκληση στο Ισραήλ να σταματήσει να σκοτώνει «γυναίκες, παιδιά και βρέφη» στη Λωρίδα της Γάζας. Παράλληλα, είχε ζητήσει από τη Χαμάς να πάψει να χρησιμοποιεί αμάχους ως «ανθρώπινες ασπίδες» και να απελευθερώσει «άνευ όρων» τους ομήρους που κρατάει.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επέκρινε τον Τριντό μέσω ανάρτησης σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, υπογραμμίζοντας πως «οι πολιτισμένες δυνάμεις πρέπει να στηρίξουν το Ισραήλ για να νικήσει την βαρβαρότητα της Χαμάς».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις