Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Καναδάς – Κορονοϊός: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού – Φυγαδεύθηκε ο Τζάστιν Τριντό

Καναδάς – Κορονοϊός: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού – Φυγαδεύθηκε ο Τζάστιν Τριντό

Χιλιάδες φορτηγατζήδες αλλά και άλλοι πολίτες του Καναδά συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στον Λόφο του Κοινοβουλίου στην Οτάβα με αίτημα τον τερματισμό του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Με αφετηρίες μεταξύ άλλων, την επαρχία Βρετανική Κολομβία στις ακτές του Ειρηνικού, με προορισμό την Οτάβα, στα ανατολικά, η «Οχηματοπομπή Ελευθερίας» («Freedom Convoy»), όπως ονοματίστηκε από τους φορτηγατζήδες, συνέχισε να μεγαλώνει σε μέγεθος τις τελευταίες μέρες με αποκορύφωμα τη συγκέντρωση στον Λοφο του Κοινοβουλίου.

«Δεν θέλουμε να μας αναγκάσουν να εμβολιαζόμαστε, θα πρέπει αυτό να είναι προσωπική επιλογή», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια διαδηλώτρια, η Λουίζ, η οποία ήρθε για να υποστηρίξει τους φορτηγατζήδες κατά τη διάρκεια μιας στάσης στην περιοχή Βοντράιγ, στο δρόμο προς την Οτάβα.

Υπό τις επευφημίες του πλήθους και με κορναρίσματα, η ασπρομάλλα συνταξιούχος είπε ότι φοβάται ότι με το μέτρο αυτό θα χάσει τελείως την ελευθερία της. Συμμετέχει στην κινητοποίηση για να «ευχαριστήσει τους φορτηγατζήδες» και «να στείλει μήνυμα στην κυβέρνηση Τριντό».

«Είτε οι άνθρωποι είναι εμβολιασμένοι είτε όχι, δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι η υποχρεωτικότητα», τόνισε η Ταμπίθα, 26 ετών, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, κρατώντας στα χέρια της μια καναδική σημαία. Σύμφωνα με την ίδια, ο Καναδάς πρέπει να βρει τα «κοινά σημεία και τα θεμελιώδη ιδανικά».

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό και η οικογένειά του έφυγαν από το σπίτι τους που είναι στην πρωτεύουσα Οτάβα για να μεταβούν σε μυστική τοποθεσία καθώς πάνω από 50.000 διαδηλωτές έχει συγκεντρωθεί στην πόλη για να διαδηλώσουν κατά την υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις