Κόσμος

Καναδάς: Μόνο στους άνω των 30 το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Να χορηγείται το εμβόλιο της εταιρείας Johnson & Johnson για την Covid-19 μόνο σε άτομα άνω των 30 ετών συνέστησε στην κυβέρνηση του Καναδά η επιστημονική συμβουλευτική επιτροπή για τους εμβολιασμούς.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής του Καναδά (CCNI) δόθηκε στη δημοσιότητα λίγες ώρες αφότου η Δανία αποφάσισε να μην χρησιμοποιήσει το εμβόλιο της Johnson & Johnson λόγω «πιθανών παρενεργειών», μολονότι έχει λάβει την έγκριση τόσο του ΠΟΥ, όσο και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Τον Απρίλιο, οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές είχαν αναστείλει προσωρινά τη χρήση του εμβολίου αυτού, λόγω της εμφάνισης σπάνιων θρομβοεμβολών. Η Γαλλία, από την άλλη, αποφάσισε να το χορηγεί μόνο σε άτομα άνω των 55 ετών, όπως και εκείνο της AstraZeneca.

«Λαμβάνοντας υπόψη τα τρέχοντα δεδομένα, η CCNI συνιστά να προτείνεται το εμβόλιο της Janssen (σ.σ. από το όνομα μιας θυγατρικής της Johnson & Johnson), όπως και εκείνο της AstraZeneca, σε άτομα άνω των 30 ετών», ανέφερε η Κάρολιν Κουάς, η πρόεδρος της Επιτροπής, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. «Στις κλινικές δοκιμές, το μονοδοσικό εμβόλιο της Janssen αποδείχθηκε αποτελεσματικό σε ποσοστό 67%», πρόσθεσε.

Το εμβόλιο της Johnson & Johnson εγκρίθηκε στις 5 Μαρτίου στον Καναδά, όμως ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η χορήγησή του. Την Παρασκευή, η διανομή μιας πρώτης παρτίδας 300.000 δόσεων καθυστέρησε με απόφαση του υπουργείου Υγείας, λόγω αμφιβολιών για την ποιότητά τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γερμανία: Οι αρχές συνέλαβαν πέντε άνδρες που είναι ύποπτοι για σχεδιασμό επίθεσης σε χριστουγεννιάτικη αγορά
Τρεις Μαροκινοί, ένας Αιγύπτιος και ένας Σύριος σκόπευαν να ρίξουν ένα όχημα σε πολυσύχναστη αγορά στην περιοχή Dingolfing-Landau με σκοπό να σκοτώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους
Γερμανοί αστυνομικοί
Ένας Ισραηλινός ανάμεσα στους 12 νεκρούς του αιματοκυλίσματος στο Σίδνεϊ - «Είχαμε προειδοποιήσει την Αυστραλία για αντισημιτισμό» λέει ο Νετανιάχου
«Ο αντισημιτισμός δεν έχει θέση σε αυτόν τον κόσμο, οι προσευχές μας είναι με τα θύματα της φρικιαστικής επίθεσης, με την εβραϊκή κοινότητα, αλλά και με τον λαό της Αυστραλίας», ανέφερε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών
Το προσωπικό έκτακτης ανάγκης εργάζεται στον τόπο ενός περιστατικού πυροβολισμού στην παραλία Bondi Beach, στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας