Κόσμος

Καναδάς: Πυροβολισμοί σε πολυκατοικία στο Τορόντο – Τουλάχιστον 5 νεκροί

Μπαράζ πυροβολισμών έπεσε σε πολυκατοικία του Τορόντο, μιας από τις μεγαλύτερες πόλεις του Καναδά, από τους οποίους 5 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 1 τραυματίστηκε.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ο δράστης, σύμφωνα με όσα δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Τζιμ Μακσουίν, επικεφαλής της αστυνομίας του Τορόντο, ο οποίος διευκρίνισε ότι το περιστατικό σημειώθηκε σε κτίριο κατοικιών στην πόλη του Καναδά.

Ο τραυματίας διακομίστηκε στο νοσοκομείο και η κατάστασή του δεν κρίνεται σοβαρή.

Το χρονικό

Νωρίς το βράδυ η αστυνομία έλαβε μία κλήση για πυροβολισμούς και «μόλις έφτασαν στο σημείο, οι αστυνομικοί ήρθαν αντιμέτωποι με μια σκηνή με πολλούς νεκρούς»,όπως είπε ο Μακσουίν.

Τώρα η αστυνομία αναζητά τα κίνητρα του δράστη και αν υπάρχει κάποια σχέση μεταξύ αυτού και των θυμάτων. Προς το παρόν δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα η ταυτότητά του, ενώ οι αρχές εκτιμούν ότι έδρασε μόνος του.

Τα θύματα εντοπίστηκαν σε διάφορα διαμερίσματα της πολυκατοικίας, η οποία βρίσκεται στην Βόγκαν, μια πόλη περίπου 30 χιλιόμετρα βόρεια του Τορόντο.

Οι ένοικοι της πολυκατοικίας απομακρύνθηκαν από το κτίριο και δεκάδες ασθενοφόρα και αστυνομικά οχήματα έσπευσαν στην περιοχή, όπως μετέδωσαν τα καναδικά μέσα ενημέρωσης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Παρασκηνιακές συνομιλίες ΗΠΑ–Ρωσίας για κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία – «Παγώνουν» τα ρωσικά εδαφικά κέρδη
Σύμφωνα με το Bloomberg, Ουάσιγκτον και Μόσχα συζητούν σχέδιο συμφωνίας που θα οδηγούσε σε κατάπαυση του πυρός και θα παγίωνε τα εδάφη που κατέχει η Ρωσία στην Ουκρανία
Ο Βλάντιμιρ Πούτιν (αριστερά) και ο Ντόναλντ Τραμπ 1
Νετανιάχου σε Μερτς: Στόχος μας η απελευθέρωση της Γάζας από τη Χαμάς – Εξέφρασε την απογοήτευσή του για την αναστολή στρατιωτικών εξαγωγών στο Ισραήλ
Πρόθεση της ισραηλινής κυβέρνησης να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την εγκαθίδρυση μιας ειρηνικής διοίκησης στην περιοχή
Μπέντζαμιν Νετανιάχου - Φρίντριχ Μερτς 2
Γάζα: Το σχέδιο του Ισραήλ πρέπει να έχει «συνέπειες» στις σχέσεις με την ΕΕ, δηλώνει ο Αντόνιο Κόστα
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κάλεσε το Ισραήλ να επανεξετάσει την απόφασή του να αναλάβει τον έλεγχο της Γάζας, κάνοντας λόγο για παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των συμφωνιών με την ΕΕ
Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα 5